Het weekend van 15-16-17 juni 2018 stond in het teken van “The place to be” op Landgoed Bingerden in Angerlo tijdens de Internationale kwekerijdagen. Schoutens Kruiden en de EetbareWand waren aanwezig om de bezoekers te laten proeven, voelen, ruiken, horen en bewonderen dat “The place to be ” is gezamenlijk genieten van een heerlijke maaltijd aan tafel met pure en verse kruiden.
Steeds meer mensen eten hun maaltijden alleen. Drukke schema’s en een groeiend aantal alleenstaanden en alleengaanden zijn hier een belangrijke groep in.
Nadelen van alleen eten
Het nadeel van (te vaak) alleen eten is dat eenzaamheid kan toeslaan. Sociaal geïsoleerde personen hebben meer kan om eerder te overlijden. Daarbij is de zin om iets echt lekkers en gezonds voor je zelf te koken of bereiden meestal ver te zoeken. Het wordt een snelle maaltijd om daarna je weer te verstoppen in je drukke agenda, laptop, game of sport. Uit onderzoek is gebleken dat alleen eters minder goede voedingsstoffen binnen krijgen dan wanneer je samen rustig de tijd neemt om eten te bereiden en te nuttigen.
Gezond samen eten
Het contact bij de keuze van ingrediënten, de bereiding van de maaltijd en het samen eten is een belangrijk onderdeel van een gezond sociaal leven. Door bewust bezig te zijn met voedsel eet je bovendien gezonder. Organiseer je zelf een etentje? Zet dan eens iets echt gezonds op tafel. Je gezelschap zal waarschijnlijk aangenaam verrast zijn.
Kruiden als ingrediënt
Veel bladeren en bloemen van kruiden zijn toepasbaar in salades, dressings, amuses en desserts. Combineer smaken maar maak het niet te bont. Sommige kruiden kunnen een zeer uitgesproken smaak hebben. En ken je een kruid wat minder? Lees dan bij de kruiden beschrijving op deze website enkele toepassingen.
Een kleine impressie van 3 dagen Bingerden




[…] We ‘moeten’ van alles. We hebben continu haast. We staan continu ‘aan’. We praten, lopen en eten snel. We scrollen ons door het leven. We worden overladen met prikkels. En we zoeken ze trouwens […]