Wasabi wordt al eeuwen gebruikt in de Japanse keuken als smaakmaker en als kruid/groente, om bacteriën te doden in voornamelijk verse vis. In een recent onderzoek is vast komen te staan dat verse Wasbi nog een positieve bijdrage kan leveren. Wasabi bevordert haargroei en hergroei op de hoofdhuid van de mens.
Er wordt al jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de inhoudstoffen van Wasabi (wasabia japonica). Dat de plant meer medicinale eigenschappen heeft dan worden toegekend is mij wel bekend. In 2010 werd gestart met het onderzoek naar de stof isosaporin in Wasabi (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20349148 )
De recentelijke ontdekking werd gepubliceerd door Kinin, een toonaangevend bedrijf in de wasabi-industrie. Onderzoekers die betrokken waren, vonden dat de chemische isosaponarin uit de bladeren van de wasabi-plant papilla cellen in de menselijke hoofdhuid kan stimuleren. Gebleken is dat papilla cellen, die een belangrijke rol spelen in haarvorming, positief reageren op isosaponarin. De chemische stof veroorzaakt tevens de aanmaak van eiwitten die nodig zijn om voedingsstoffen naar papilla cellen te brengen. Het effect is vergelijkbaar met meer populaire haargroei oplossingen op basis van een chemische stof genaamd minoxidil, behalve dat het isosaponarin effect drie maal groter is.
Niet alleen dat, de onderzoekers vonden ook dat 6-MSITC gevonden in de rest van de wasabiplant, die in zijn geheel eetbaar is.ook een significante bijdrage levert op de papilla cellen. Het is belangrijk op te merken dat het eten van Wasabi de haargroei niet stimuleert. De hoofdhuid dient te worden ingezeept met wasabibladeren om effectief te werken.
Wasabi is de typisch kruidengeneeskruid ontstaan in Japan, bekend om zijn anti-bacteriële en anti-toxine activiteiten. Deze werkzaamheid is te danken aan een speciaal flanovoid genaamd isosaponarine dat is geïdentificeerd uit het wasabi-flavonenextract. Wasabi flavones vergemakkelijkt niet alleen intracellulaire collageenbiosynthese, maar helpt ook collagen om drievoudige helixstructuur te vormen, wat essentieel is voor rimpelreductie en verhoogde elasticiteit van de huid.
- Verbetering van de elastisiteit en de textuur van de huid
Wanneer een 0,5% wasabi-flavon bevattend extract werd toegepast gedurende 4 weken, werden significante verbeteringen in zowel elasticiteit als textuur waargenomen, gemeten met behulp van een Triplesence. - Verbetering van diepe rimpels
Toen 0,1% wasabi-flavon bevattend exract gedurende 12 weken werd aangebracht, werd significante afname van de rimpels waargenomen, gemeten met behulp van een reflecterend replica-analyse systeem ASA-03RXD. - Werkingswijze van isosaponarin op rimpelreductie
Wasabi flavones verhoogden het mRNA transcriptie niveau van TGFß, die collageen biosynthese induceert. Wasabi flavones verhoogden ook het vertaalniveau van proryl-4-hydroxylase, het eiwit dat verantwoordelijk is voor transcollagen transcriptie en collageenmaturatie. Ook was een aanzienlijke toename te zien van collageen-1 eiwitten.
6- (Methylsulfinyl) hexylisothiocyanaat ( 6-MITC of 6-MSITC ) is een verbinding binnen de isothiocyanaatgroep van organosulfurverbindingen . 6-MITC is verkregen uit kruisachtige groenten , vooral wasabi . Net als andere isothiocyanaten wordt het geproduceerd wanneer het enzym myrosinase het bijbehorende glucosinolaat transformeert in 6-MITC bij kneuzen van de cel en de celwand door te raspen op een Wasabi rasp.
IUPAC naam: 1-isothiocyanato-6- (methylsulfinyl) hexaan ( ook wel 6-MITC or 6-MSITC 6-MITC of 6-MSITC genoemd), chemische formule C 8 H 15 N O S 2 C 8 H 15 N O S 2
Voordat je nu naar de dichtstbijzijnde Japanse markt, of Toko rijdt om wasabi te kopen, houd er rekening mee dat alleen echte verse Wasabi deze stoffen bevat die van toepassing zijn. Het gaat om de bladeren van de plant en dus niet de rhizoom. De papillacellen worden enkel gestimuleert door het blad over de huid te wrijven, het eten van wasabi heeft in dit opzicht geen invloed. Als je dus de volgende keer in het all-you-can-eat Sushi restaurant iemand de puree over zijn hoofd zit smeren, betekent het dat hij dit bericht niet volledig heeft gelezen. Attendeer en deel dit artikel dan.
Een ander ding om in gedachten te houden, zijn de labels ” 本物のわさびが含まれています ” en ” ミルのわさび成分あたり5未満が含まれています ” op de verpakkingen (voornamelijk tubes) van wasabi die in de winkel liggen. In deze tubes zit weinig tot geen echte wasabi. Het is imitatie. Gemaakt van hoofdbestandelen Mierik en Mosterd met als toevoeging gele en blauwe kleurstoffen. Het eerste label betekent vrij vertaald: “bevat echte wasabi”; Het tweede label betekent vrij vertaald: “bevat minder dan 5 promile wasabi bestanddelen”. Echt verse Wasabi bestel je bij SirGreenWasabi. In het seizoen wekelijkse import van verse Wasabi en Wasabi blad vol isosaponarin.
Geef een reactie