Aangebraden Sint- jakobsschelpen en erwtenmoes zijn een klassieke culinaire combinatie, maar SirGreenWasabi en Chris Horridge tillen dit sint-jakobsschelprecept naar nieuwe hoogten met een heerlijk onverwacht Wasabi-schuim , waardoor dit speciale gerecht echt gedenkwaardig wordt.
Ingrediënten
COQUILES
- 6 sint-jakobsschelp
- 1 eetlepel olijfolie
- 10 g boter
- 1/2 limoen
- zout
- zwarte peper
ERWTENPUREE
- 20 g sjalot , heel fijn gesneden
- 1 eetlepel olie
- 400g bevroren tuinerwten
- 4 g zout
- 200 ml melk
WASABISCHUIM
- 300 ml water
- 50 ml rijstazijn
- 50 gr vers geraspte Wasabi
- 1 tl soja lecithine
STAPPEN
- Voor het Wasabi-schuim meng je alle ingrediënten met een staafmixer. Laat mengsel 30 minuten in koelkast staan. Met een staafmixer de vloeistof kloppen tot een luchtig schuim. Dit doe je door de staafmixer bovenin de vloeistof te houden zodat er veel lucht bij komt
- Om de erwtenpuree te maken, laat je de sjalotjes in de olie zweten tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de tuinerwten zout en melk toe en laat gedurende 8 minuten sudderen
- Giet de melk af in een kan en giet de erwten in een blender. Blitz gedurende 2 minuten tot het ultra glad is om voldoende melk toe te voegen om een dikke puree te maken. Na het blenden koelt u zo snel mogelijk af, omdat de kleur vrij snel zal vervagen
- Verwarm een anti-kleefpan op een middelhoog vuur. Als de pan heet is, giet je een lepel olijfolie in, voeg de coquilles toe en kook aan één kant goudbruin. Na ongeveer 2 minuten omdraaien, voeg een klontje boter toe, breng op smaak met zout en peper en een scheutje limoensap. Breng het over naar een bord samen met de kooksappen
- Schep wat erwtenpuree in het midden van de kom. Voeg een gekookte sint-jakobsschelp (coquille) toe en sommige erwtenscheuten langs de rand. Schep het Wasabi-schuim rond om te voltooien en serveer onmiddellijk.
Dit is een verrassende combinatie van smaken. Probeer ook eens Gesmoorde coquilles met erwten-wasabipuree & paksoi met bite