Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, ben ik een beetje verslaafd geraakt aan de verse Wasabi. Niet te verwarren met de Wasabi uit de supermarkt, maar the real stuff. Een avocado ligt te lonken in de fruitschaal en ik heb nog verse Wasabi. Avocado Wasabi hummus wordt het! En het is een heerlijke combinatie geworden, kan ik je verklappen.
Vergeet de kant-en-klaar hummus, maak je eigen hummus. En ga ermee experimenteren. Doe er bijvoorbeeld geroosterde paprika’s, zongedroogde tomaatjes, tonijn of verse kruiden bij.
Heerlijk bij een borrel. Serveer met pita- of Turks brood. Ik heb koriander gebruikt in dit recept, als je daar nou niet van houdt gebruik dan verse peterselie of bieslook ervoor in de plaats.
(TIP: Vietnamese koriander is minder scherp en eenvoudig zelf te kweken)
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (310 gram)
- 3 el tahin (sesampasta)
- 1 el limoensap
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 takken verse koriander
- 1 el vers geraspte Wasabi
- 1/2 tl komijnpoeder
- eventueel zout en peper naar smaak
- olijfolie
STAPPEN
- Giet de kikkererwten met vocht en al in je keukenapparaat (of blender). Voeg de tahin, limoensap, hele takken koriander, geraspte Wasabi en komijn poeder toe
- Pureer tot een romige massa. Doe er eventueel nog wat olijfolie bij als het te dik is en proef of de hummus op smaak is. Voeg eventueel meer Wasabi toe of een snufje zout/peper
- Schep de hummus in een schaal en druppel er nog wat olijfolie over