Leon van Rijswijk

IN VERBINDING MET MENS EN NATUUR, ECHT CONTACT EN AANRAKING

Facebookpinterestlinkedininstagram
  • Home
  • Blog
  • anders dan anders massage
    • Massages
    • Massage en meer
  • Sir.Green Wasabi
    • Recepten met verse Wasabi
  • Tuinontwerp
    • Vast gelopen in het tuinontwerp
    • Tuin therapie
    • EetbareWand
      • EetbareWand in de media
  • Wie ben ik
  • Webwinkel
    • E-books
    • EetbareWand verticaal tuinieren
  • Mijn Account
  • Afrekenen
  • Winkelmand
  • Contact

Aziatische kipsalade in een bowl met Wasabi dressing

Aziatische kipsalade in een bowl met Wasabi dressing

Er zijn mensen die niet van mosterd, mierikswortel en Wasabi houden. Dat komt vaak door de extreem pittige smaak die door je hoofd schiet. Nu is de Wasabi in dit rijtje niet op zijn plaats. Het gaat hier in 99,98% van de gevallen om nep Wasabi. Nep of imitatie Wasabi is namelijk ook gemaakt van Mierikswortel (Japanese Horseradisch oftewel Amoracia rusticana uit Japan). Het wordt verkocht in poeder en puree vorm. Echt verse Wasabi is mild en fris van smaak. In deze heerlijke frisse Aziatische kipsalade met Wasabi-dressing zit alleen de echte Sir.Green Wasabi.
De salade is op voor dat je het weet, zo lekker. Salade in een saladebowl is ook prima geschikt als je een keer op de bank wilt eten.De hoeveelheid wasabi moet je zelf naar smaak aanpassen, de een houdt van pittig en een ander weer niet.En nog zo’n lekker recept met wasabi is deze Hotdog van verse worst met wasabi

Ingrediënten

KIP

  • 4 kleine kipfilets
  • 750 ml kippenbouillon (of je eigen bouillon)
  • 1 rode peper
  • 3 cm gember

SALADE

  • 1 kropsla
  • 1 appel
  • 1 wortel
  • 1 avocado
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 100 gram ongezouten pinda’s (of cashew noten), gehakt

DRESSING

  • mayonaise
  • rijstwijnazijn
  • 1 tl vers geraspte wasabi
  • eventueel snufje zout naar smaak

STAPPEN

  1. Doe de (kippen)bouillon met de hele rode peper en gember in een kookpan. Leg hierin de kipfilets en breng aan de kook
  2. Zet het vuur dan uit en laat de kip ongeveer een uur garen in de bouillon
    Als de kip gaar en afgekoeld is haal je deze uit de bouillon. Snijd de kipfilets in dunne plakken
  3. Spoel de sla schoon en droog de slabladeren en een slacentrifuge (bij gebrek: doe de sla in een keukendoek, sla de keuken doek dicht en zwaai om je heen (doe dit buiten anders is heel je keuken nat )
    Scheur de blaadjes in stukken en leg deze in de kommen
  4. Snijd de appel en wortel in lucifers (julienne) en verdeel dit over de kommen. Leg de plakjes kip op de salade. Garneer de salade met de lente-ui, kiemgroenten en pinda’s
  5. maak de dressing door de ingrediënten te mengen met elkaar. Voeg naar smaak meer of minder verse Wasabi toe. Lepel de dressing over de salade.
  6. Serveer direct eventueel met een warm ciabatta broodje
Facebookpinterestlinkedininstagram

cadeaubon

cadeaubon

Webwinkel Sir.Green

  • E-books
  • Uncategorized
  • Citrus vruchten
  • Verse wasabi producten
  • Wasabi accessoires
  • EetbareWand verticaal tuinieren
  • Cadeau set en cadeau bonnen

Copyright © 2023 - Léon van Rijswijk - Alle rechten voorbehouden - Sir.Green