‘Breek het ijs’ met het aroma van de verse Bergamot-citroen
Kennen jullie de bijzondere citrusvrucht Bergamot al? Jadis van The Lemon Kitchen heeft er een tijd geleden een tulband mee gemaakt en onlangs heeft ze bergamot cakejes met frisse icing gemaakt, Wow, dat breekt het ijs. Bergamot-citroen heeft iets weg van parfum en als je er aan ruikt word je bijna overladen door intense geur en frisheid.
Deze citrusvrucht is een kruising tussen citroen en een zure sinaasappel, maar dan veel aromatischer. Vooral de schil en het sap van bergamot wordt gebruikt. De bergamot wordt veel gebruikt in EarlGrey thee, parfums en in sommige zoete gerechten zoals deze bergamot cakejes.
Bergamot cakejes met frisse icing
(Bereidingstijd: 30 minuten | voor ongeveer 8 – 10 cakejes)
Ingrediënten
- 1 bergamot
- 125 gr roomboter
- 100 gr suiker
- 125 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gram amandelmeel
- 2 el melk
- 2 middelgrote eieren
- 3 eetlepels poedersuiker
Benodigdheden
- Handrasp
- Oven
- Cupcake vormpjes & blik
STAPPEN
- Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden. Haal vervolgens de boter, eieren en melk uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen
- Mix vervolgens de boter en suiker tot dat ze romig worden. Voeg hier de eieren aan toe en mix dit totdat deze goed zijn opgenomen in het gladde beslag
- Was vervolgens de bergamot met wat water af en voeg nu de rasp van 1 bergamot (bewaar een beetje voor later) aan het beslag toe. Nu kan je het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toevoegen. Voeg nu de melk en het amandelmeel toe. Daarna mix je het geheel tot een luchtig beslag
- Verdeel het beslag over de vormpjes of het cup cakeblik en bak de cup cakes in circa 20 minuten gaar. Je kan ze op gering nakijken door een satéprikker er in te prikken en als hij er schoon uit komt betekend dat de cakejes gaar zijn
Nu de bergamot icing
- Pers de bergamot goed uit en verwijder de pitjes. Giet het sap in een steelpannetje en zet het op een laag vuurtje. Voeg de poedersuiker toe en roer het geheel tot het een gladde massa is geworden
- Als de cakejes wat meer zijn afgekoeld kan je (voor extra smaak) met een satéprikker wat gaatjes in de cakes prikken en hier vervolgens de icing overheen gieten. Op deze manier heb je zowel in als op de cakes de icing
- Serveer de cakes op een mooie schaal en strooi er als laatste nog wat poedersuiker en bergamot zest (rasp) overheen.