Deze bieten tortilla wrap met zelfgemaakte heksenkaas en gerookte forel is een feestelijk hapje. Je kunt het als lunch serveren of als borrelhap. Dan snijd je de wraps in stukken en serveer je het als hapje. De mooie rode tortilla’s gemaakt van bietjes zijn lekker zoet en licht en gaan heel goed samen met de heksenkaas en de gerookte forel. Probeer het eens.
Dit recept is gebaseerd op een recept van Culinea (Hanneke de Jonge), alleen heb ik de Bieten tortilla’s en de Heksenkaas zelf gemaakt en wat heerlijke verse Wasabi toegevoegd.
Heksenkaas wordt gemaakt op basis van kruidenkaas. Kruidenkaas zelf maken is heerlijk en zoo simpel. Veel gezonder dan pakjes, potjes en zakjes. Houd er rekening mee dat de kruidenkaas een dag van te voren gemaakt moet worden.
Ingrediënten:
- 500 gram volle kwark
- 1 teentje knoflook
- scheutje citroensap
- 1 el olijfolie
- 1 tl verse dille
- 1 tl verse rozemarijnblaadjes
- 1 tl verse citroentijm blaadjes
- 1 tl verse Griekse oregano
- 50 gr. verse bieslook
- 100 gr. verse platte peterselie
- 100 gr. verse basilicum
Dit zijn de kruiden die in onze EetbareWand groeien. Je kunt ook andere kruiden gebruiken die je voorhanden hebt.
STAPPEN
- Leg de dag van tevoren een zeef in een wat grotere kom en bedek deze met een schone theedoek. Schep hierin de volle kwark en laat het een dag staan in de koelkast
- De volgende dag is het volume als het goed is bijna gehalveerd en is de hele theedoek nat. Het vocht is er nu uit en je houdt een hele romige en stevige substantie over. Schep over in een schaaltje
- Pel en pers de knoflook. Hak de kruiden fijn. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de kwark, breng eventueel op smaak met peper en zout en roer goed door elkaar. Nu is je zelfgemaakte kruidenkaas klaar.
Je kan het ongeveer een kleine week goedhouden in een afgesloten bakje in de koelkast.
Goed de basis ligt er, nu de Heksenkaas:
Ingrediënten voor 250 gr. Heksenkaas:
- 150 gr. zelfgemaakte kruidenkaas
- 60 gr. light mayonaise
- 30 gr. rauwe prei (lichtgroene deel)
- 10 gr. verse krulpeterselie
- 2 tl grove mosterd
- 1 tl verse dille
- 1 snufje zout
- 1 snufje versgemalen zwarte peper
- enkele druppels citroensap
STAPPEN
- Snijd de prei in stukken en voeg in een kom toe aan de peterselie
- Mix met een staafmixer de prei en peterselie heel fijn
- Voeg de overige ingrediënten toe en mix nog even kort
- Schep het mengsel voorzichtig door de kruidenkaas en voilà: Heksenkaas
Ok nu verder met het gerecht,
de Bieten tortilla wrap met zelfgemaakte Heksenkaas, Wasabi en gerookte forel :
Ook hier geldt … zelf Tortilla maken is eenvoudig en super lekker, ik koop sinds ik zelf Tortilla maak nooit meer de voorverpakte in het schap.
Hoe maak ik overheerlijke tortilla’s (6 stuks)
Ingrediënten
- 250 gram kristalbloem (of maismeel)
- 150 ml warm water
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 gekookte rode biet, gepureerd
- 1 eetlepel neutrale olijfolie
- snufje zout
STAPPEN
- Meng het warme water, bakpoeder en de bloem in een kom
- Voeg zout, bieten puree en olijfolie toe en meng alles goed door elkaar
- Haal het deeg uit de kom, strooi wat bloem over het aanrecht en kneed het deeg een paar minuten goed door elkaar. Is het deeg te droog? Voeg dan wat extra water toe. Te nat? Dan voeg je nog wat extra bloem toe
- Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en draai hier balletjes van
- Bestrooi het aanrecht opnieuw met bloem en rol de balletjes met behulp van een deegroller uit
- Zet een koekenpan op de warmtebron en bak de tortilla’s zonder olie 1 a 2 minuten per kant
- Draai de tortilla vervolgens om en bak ook deze 1 a 2 minuten
en nu verder…
Ingrediënten:
- Zelfgemaakte bieten tortilla’s
- Zelfgemaakte heksenkaas
- 150 gram rucola sla
- 250 gr gerookte forelfilets
- verse Wasabi rhizoom 25-30 gram
STAPPEN
- Leg de bieten tortilla’s op het aanrecht en besmeer ze ruim met de zelfgemaakte Heksenkaas
- Verdeel hierover wat rucola sla
- Leg hierop een forelfilet
- Rasp de Wasabi rhizoom op een Wasabi rasp en besmeer de forel met een dun laagje Wasabi puree
- Rol ze dan goed strak op. Snijd ze schuin doormidden of in kleinere stukjes
- Je kunt ze ook opgerold in plasticfolie bewaren in de koelkast voordat je ze gaat eten