Deze Bloody Mary heeft alles wat je nodig hebt voor een bloedig drankje uit Azië: verse Wasabi, Chinese zwarte azijn en een verrassend ingrediënt, Guinness.
Ingrediënten voor de mix:
- 1 blikje tomatensap
- 1 bosje verse Dille
- 1/4 kop vers citroensap
- 1/4 kop vers limoensap
- 1/4 kopje olijf pekel sap
- 2 eetlepels vers geraspte wasabi
- 1/4 kop Chinese zwarte azijn
- 3 theelepels sherryazijn
- 1/8 Kop Worcestershire-saus
- 1/2 blikje Guinness
- 1 snufje zout
- 1 snufje suiker
- 2 snuifjes verse zwarte peper
- 1 theelepel cayenne poeder
- 3 eetlepels Sriracha-saus
Voor de drank
- ijs
- 2 shots wodka (60 ml)
- Bloody Mary mix ( zie boven)
- Bleekselderij voor garnering
- sushi gember, om te garneren
- rood pepertje om te garneren
Stappen
Voor de mix
- Doe de Dille in een blender en voeg het citroen- en limoensap toe
- Voeg vervolgens de helft van het tomatensap toe
- Mix gedurende 30 seconden op hoog toerental en giet het over in een grote mengkom
- Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en meng tot een gladde massa. De smaak komt het beste tot zijn recht als je dit mengt 24 uur voordat je de cocktail maakt
Voor de drank
- Vul een hoog glas met ijs en voeg de wodka toe
- Voeg aan de Bloody Mary mix de vers geraspte Wasabi toe
- Top de wodka met de Bloody Mary-mix en garneer met selderij, sushi-gember (gember in het zuur) en een gemalen rood pepertje..