Een frisse amuse, een verrassend voorgerecht of leuk voor op een feestje als een gezond tussendoortje.
Ingredienten
- 2 el witte sesamzaadjes
- 2 el Wasabi-sesamzaadjes
- 10 gr vers geraspte Wasabi
- 20 gr citroensap
- 40 gr eidooier
- 125 ml zonnebloemolie
- 700 gr watermeloen
- zout en peper
STAPPEN
- Rooster de witte sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin, laat afkoelen op een bord en meng met de Wasabi-sesamzaadjes
- Vul een beker van een staafmixer met de vers geraspte Wasabi, citroensap, eidooier en zonnebloem olie
- Zet de staafmixer op de bodem van de beker, druk op de knop en trek de staafmixer rustig naar boven (let op, hij kan even vacuüm trekken aan de bodem)
- Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat water toe om de mayonaise dunner te maken
- Snijd meloen in rechthoeken van 5x2x2 cm (denk aan een bokkenpootje) en verwijder eventuele zaden
- Dep alle kanten van de watermeloen droog, doop de beide uiteinden in de mayonaise en doop daarna in de sesamzaadjes
- Serveer direct