Een heerlijke amuse van Tonijn, zachte avocado, frisse komkommer en het zuurtje van citrus. Gecombineerd met de aardse smaken van verse Wasabi in de dressing die de frisheid van de bonbon nog meer laat spreken. Een BonBon waar je “Bon” tegen zegt.
Ingrediënten
(voor circa 6 personen)
BonBon
- 150 gram mooie verse tonijn
- 1 rijpe avocado (geprakt)
- 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes
- 1 el creme fraiche
- Citroensap
- zout en peper
- sojasus
Dressing
- 30 gram wit sesamzaad
- 2 el limoensap
- 20 gram vers geraspte Wasabi
- 1 el sesamolie
- 70 ml zonnebloemolie
- 1 el Kokosbloesem siroop
Verder heb je nodig
Folie en een pan
STAPPEN:
Dressing
- Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad in de Blender tot een gladde massa
- Rooster de sesamzaadjes in een pan goudgeel en meng ze met de dressing
Bonbon
- Snij de tonijn in 6 mooie dunne plakjes van een halve centimeter
- Leg de plakjes tussen folie en plet ze met de pan flinterdun
- Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en crème fraîche door elkaar
- Leg een plakje tonijn op een stuk folie en scherp hierop een lepeltje avocado mengsel
- Draai met behulp van het plastic de tonijn tot een mooie, gevulde bonbon
- Leg het voor de stevigheid een half uurtje in de koelkast
- Verwijder het folie en bestrijk de bonbon met de dressing
Serveertip
Serveer de bonbon op een amuselepel en een decoratief Wasabi schaaltje