Deze heerlijke broccoli salade met Wasabi dressing is weer een voorbeeld van een prima foodpair koppel. Het is lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Broccoli en Wasabi komen namelijk ook nog eens uit dezelfde familie als de koolraap (Brassica napobrassica). Het zijn allemaal kruisbloemigen en komen uit de familie van de Brassicacea. Koolraap smaakt als een soort kruising tussen een appel en een radijs. Schil de koolraap voor gebruik, de schil kan best wel taai zijn en minder smaakvol.
Broccoli-koolrabi salade met cashewnoten
Ingrediënten:
- 1 stronk broccoli
- 1 witte koolrabi, geschild en geraspt
- 1 rode ui, in ringen gesneden en even geweekt in appel cider
- handje rozijnen
- 75 gram rauwe cashewnoten, even kort geroosterd
Dressing
Ingrediënten:
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 Wasabi rhizoom 25-30 gram, geraspt op een Wasabi rasp tot een puree
- 2 eetlepels amandel olie
- Gemalen zeezout en zwarte peper naar smaak
STAPPEN
- Breek de broccoli in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot je grove korrels hebt
- Blancheer de broccoli heel kort. Paar seconden is voldoende. Als je een quooker hebt dan is dat ideaal om te gebruiken
- Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Als er appel cider over is van de ui doe je die er ook bij
- Maak de dressing door de ingrediënten bij elkaar te doen en flink te kloppen
- Besprenkel de dressing ruim over de salade