Deze cordita’s met bavette en Wasabi is een heerlijke maaltijd die je uit het vuistje eet.
Een cordita is een mini taco. Je kunt kant en klare taco’s kopen maar je kunt natuurlijk ook cordita’s zelf maken. Heel eenvoudig en super lekker.
De biefstuk wordt na het bakken gemarineerd in de Wasabi marinade. Geloof me, je hebt nog nooit zo’n lekkere biefstuk gegeten, met frisse smaken van de verse Wasabi en de koriander.
Houd je nou niet van koriander, vervang dit dan door bijvoorbeeld Vietnamese koriander of peterselie.
Bavette bak je medium rare tot rare, deze biefstuk leent zich namelijk niet om door te bakken. Je moet dus wel van ‘rood’ vlees houden.
Ingrediënten
- 350 gr bavette
- olijfolie
- 4 – 6 Cordita’s ( of maak Cordita’s eenvoudig zelf)
- 40 gr olijf rucola
- 1 mini komkommer
- 4 radijsjes
WASABI MAYO
- 2 el mayonaise
- 2 tl vers geraspte Wasabi
- snufje zout naar smaak
MARINADE
- 2 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 tl vers geraspte Wasabi
- 1 tl sambal
- 2 et gehakte verse koriander
- snufje zout
CORDITA’S
- 300 gr bloem
- 125 ml lauw warm water
- 1 scheut olijfolie
- 1/2 tl zout
STAPPEN
- Meng voor de Cordita’s alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een egale bol. Laat 30 minuten rusten in een plastic folie
- Haal de bavette en half uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te kunnen komen. Smeer de bavette dan aan beide kanten in met een scheutje olijfolie
Verdeel het deeg voor de Cordita’s in 8 – 10 kleine bolletjes en rol uit met een deegroller - Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakken
- Meng de ingrediënten voor de marinade op een snijplank
Grill in een gloeiend hete grill- of bakpan de bavette ongeveer 4-5 minuten aan beide kanten - Haal de steak uit de pan en leg deze op de marinade op de snijplank. Wentel de bavette goed door de marinade en bedek met aluminium folie en laat 7 minuten rusten
- Zet een pan op een middelhoog vuur en bak de cordita’s in de droge pan, tot er blaren ontstaan. Draai om en bak ook de andere kant.
Maak de Wasabi mayonaise door deze ingrediënten te mengen met elkaar.
Verdeel de olijf rucola, komkommer en radijsjes in de cordita’s - Snijd de bavette in hele dunne plakjes, dwars op de draad en leg de plakjes in de dubbel gevouwen cordita’s ( taco’s ). Lepel er een beetje Wasabi mayonaise (Wayonaise) op. Serveer direct