Duivelse eieren worden al sinds de Romeinse tijd gegeten. Een heerlijke glutenvrije amuse of borrelhap. Met 6 eieren heb je 12 hapjes.
Het is snel te bereiden (22 minuten). Pas op met de hete eieren!
Het is snel te bereiden (22 minuten). Pas op met de hete eieren!
Ingrediënten
- 6 grote eieren
- 1/2 avocado
- 125 gr blauwe bessen, diepvries
- 1 tl limoensap
- 2 tl vers geraspte Wasabi
- zwarte peper
- 1 tl zwart sesamzaad
STAPPEN
- Pureer de blauwe bessen en voeg toe aan het water. Breng in een grote pan water aan de kook
- Laat langzaam de eieren in het kokende water zakken en kook voor 1-5 minuten
- leg een deksel op de pan en draai het vuur terug tot een minimum laat de eieren nog 7 minuten doorgaren
- Haal de eieren uit de pan met een soepspaan en leg ze op een keukenpapier. Sla met een houten pollepel of andere lepel zachtjes op de eieren zodat de schil kraakt
- Leg de eieren voorzichtig in een kom met ijskoud water (eventueel met ijs) en laat de eieren 15 minuten afkoelen
- Pel de eieren, snijd in de lengte richting doormidden en haal het eigeel eruit.
- Prak het eigeel in een kom fijn met een vork. Voeg de avocado, het limoensap en de verse Wasabi toe
- Voeg naar smaak zout toe. Voeg naar smaak meer of minder Wasabi toe.
- Verdeel het eigeel mengsel over de eieren (de eigeel gaten) en strooi af met zwarte peper en sesamzaad