Leon van Rijswijk

IN VERBINDING MET MENS EN NATUUR, ECHT CONTACT EN AANRAKING

Facebookpinterestlinkedininstagram
  • Home
  • Blog
  • anders dan anders massage
    • Massages
    • Massage en meer
  • Sir.Green Wasabi
    • Recepten met verse Wasabi
  • Tuinontwerp
    • Vast gelopen in het tuinontwerp
    • Tuin therapie
    • EetbareWand
      • EetbareWand in de media
  • Wie ben ik
  • Webwinkel
    • E-books
    • EetbareWand verticaal tuinieren
  • Mijn Account
  • Afrekenen
  • Winkelmand
  • Contact

Gazpacho van jonge bietjes met kefir en Wasabi

Gazpacho van jonge rode bietjes met kefir en wasabiIs dit niet de mooiste kleur voor een soep?
Deze gazpacho smaakt minstens zo lekker als hij eruitziet. Het is een traditioneel recept uit de Slowaakse keuken en is gemaakt van jonge bietjes en hun groene blaadjes die een spinazie smaak hebben. Het is een echt smakelijke sensatie. In de tijd dat ik in Slowakije woonde was dit mijn favoriete gerecht.

Eerst stoof je de bietjes met knoflook en gember, daarna kook je ze met een groentebouillon en wanneer alles afgekoeld is breng je het op smaak met kefir en verse Wasabi.
De combinatie is fenomenaal en verfrissend, het is super gezond, heerlijk en makkelijk te maken. Doe je mee?

Ingrediënten:

  • 8 jonge bietjes met blaadjes
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1/2 tl geraspte gember
  • 1 liter plantaardige bouillon
  • 350 ml kefir
  • 1 el citroensap
  • 25 gram vers geraspte Wasabi
  • 1 el soja saus
  • 2 tl plantaardige olie
  • eventueel wat zout en zwarte peper

Voor decoratie en garnering…

  • 4 radijsjes, gesneden in dunne plakjes
  • 1/2 komkommer, fijngehakt
  • 1 el zwarte sesamzaden
  • 1 tl gehakte Dille
  • 1 tl gehakte Peterselie
  • 1 tl gehakte Bieslook

STAPPEN

  1. Spoel de bietjes onder stromend water, snijd de wortels eraf
  2. Snijd de bietjes in kleine blokjes, de stengels in reepjes en hak de blaadjes fijn
  3. Verhit de boter in een pan, fruit de knoflook en de gember op een laag vuurtje
  4. Voeg de bietjes toe en laat het 5 minuten sudderen
  5. Giet de bouillon erbij en kook gedurende 5 minuten
  6. Voeg vervolgens de stengels en blaadjes toe en laat gedurende 3 minuten verder koken
  7. Voeg citroensap, sojasaus en als laatste vers geraspte Wasabi toe. Laat afkoelen.

Meng met kefir, breng eventueel op smaak met een weinig zout en peper.

Serveer met radijsjes en komkommer, bestrooi met sesam en kruiden. Smakelijk!

Facebookpinterestlinkedininstagram

cadeaubon

cadeaubon

aanraking vertalen in klank

Webwinkel Sir.Green

  • E-books
  • Uncategorized
  • Citrus vruchten
  • Verse wasabi producten
  • Wasabi accessoires
  • EetbareWand verticaal tuinieren
  • Cadeau set en cadeau bonnen

Copyright © 2023 - Léon van Rijswijk - Alle rechten voorbehouden - Sir.Green