Nooit geweten dat je zo makkelijk balletjes kunt rollen van geitenkaas! Deze geitenkaas truffels zijn echt heel simpel om te maken en je kan ook variëren met andere smaken en coatings, maar ik kies toch voor de Wasabi variant met pistache. Heel handig is dat je deze hapjes van te voren klaar kunt maken!
Ingrediënten
- 300 gr zachte geitenkaas (voor ongeveer 16 balletjes)
- 2 el vers geraspte Wasabi
COATING
- honing
- 2 eetlepels pistache noten, fijn gehakt
STAPPEN
- Rasp de Wasabi op een Wasabi rasp en meng dit door de zachte geitenkaas. Maak kleine balletjes van de geitenkaas. De kaas die ik had was in plakjes gesneden en van elk plakje maakte ik 2 bolletjes.
- Roer de honing los met een paar druppeltjes water. Haal de balletjes door de honing en rol ze daarna door de pistache noten .
- Leg op een bord en herhaal dit met de rest van de truffels. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
De hoeveelheden voor de coating is een indicatie, gebruik zoveel als dat je nodig vind om de geitenkaas een mooi laagje te geven.