Wasabi en vis gaan goed samen, vooral coquilles zijn top met een erwten-Wasabi puree. Dit gerecht is geschikt voor 4 personen als verassend voorgerecht of voor 2 personen als hoofdgerecht.
Coquilles zijn de vruchten uit Sint-Jacobsschelpen. Een snel en heerlijk gerecht.
Ingrediënten
ERWTEN-WASABI PUREE
- 300 gr erwten (vers of bevroren)
- 2-3 takjes verse munt
- 4 el volle room
- versgemalen zee zout en zwarte peper
- 3 tl vers geraspte Wasabi (naar smaak meer toe te voegen)
COQUILLES
- 6 grote coquilles (koning Sint-Jacob schelpen), gesneden door het midden, of 12 kleinere koningin Sint-Jacob schelpen
- 25 gr boter
- 1 el olijfolie
PAKSOI MET BITE:
- 30 gr ongezouten boter
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 75 gr verse paksoi (alleen het blad, dus niet de witte stengel)
STAPPEN
- Kook de erwten in kokend water met de munt takjes totdat ze net gaar zijn (dente), in ongeveer 3-4 minuten. Leeg de pan in een vergiet, laat het water er uitlopen. Verwijder de Munt takjes en doe de erwten in een keukenmachine
- Voeg de room toe en pureer tot een glad mengsel. Breng eventueel op smaak met vers gemalen zee zout en zwarte peper. Doe de puree terug in de pan en houd warm op een laag vuur
- Smelt de boter met olijf olie in een koekenpan. Als alle boter is gesmolten voeg je de coquilles toe en smoor deze één minuut aan weerszijden tot dat ze lichtbruin zijn, maar nog sappig van binnen
- Houd de coquilles warm op een plaat totdat ze worden opgediend
- Neem de pan met de erwten puree van het vuur. Rasp verse Wasabi op een Wasabi rasp en roer door de erwten puree
- Snijd van de paksoi het groene blad (de witte stengels gebruik ik in dit gerecht niet). Verwarm in een wok pan boter. Zodra er schuim op komt draai je het vuur terug en voeg je de knoflook toe. Roerbak gedurende 30 seconden. Voeg nu de paksoi toe er roerbak totdat de paksoi is verwelkt, maar nog een bite heeft
- Leg 3 toefjes van de erwten-Wasabi puree verspreid op een bord, leg op ieder toefje een coquille en drapeer de paksoi in het midden van het bord
- Besprenkel eventueel met wat boter aangemaakt met het sap van de paksoi. Eet direct