Ziet deze rijstsalade met groene groenten er niet heerlijk uit? De groene groenten knallen echt uit de kom en de toevoeging van wasabi geeft de salade een heerlijke pit mee.
Perfect om als maaltijdsalade te serveren, maar ook een topper om lauwwarm met de lunch op tafel te zetten. Geniet ervan!
*Bimi, ook bekend als aspergebroccoli of babybroccoli, is een groente die in Japan is ontstaan, door het kruisen van broccoli met kailan, een Chinese koolsoort.
Ingrediënten
SALADE
- 1 koffiekopje witte rijst
- 1/2 koffiekopje water
- 200 gr bimi
- 200 gr kalkoenfilet
- 1 lente-ui
- 1 verse avocado
- 1/2 komkommer
- 175 gram edamame’s
- 1 el kiemgroenten
- Zwarte sesamzaadjes
DRESSING
- 4 el sojasaus
- sap van een halve limoen
- 2 el sesamolie
- 1 el vers geraspte wasabi
- 1 tl ahornsiroop
STAPPEN
- Doe de rijst en het water bij elkaar in een pan. Breng het water aan de kook en gaar de rijst in ongeveer 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Laat de rijst een beetje uitwasemen
- Kook de bimi in 4 minuten in licht gezouten water beetgaar. Snijd de lente-ui in ringen, de avocado in dunne plakjes en de komkommer in stukjes
- Kruid de kalkoenfilet met peper en zout en bak deze in een beetje olijfolie in een koekenpan gaar. Snijd de kalkoenfilet in plakken
- Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Schep de dressing door de gaargekookte rijst
- Schep de edamame ’s, lente-ui, bimi en komkommer door de rijst. Schep de salade in diepe kommen
- Verdeel de plakjes verse avocado, de kiemgroenten en de plakjes kalkoen over de salade en garneer de salade desgewenst met geroosterde zwarte sesamzaadjes