Eenvoudige garnalen worden versterkt met de smaak van limoen, Wasabi en chili – niet voor bangeriken, maar geweldig bij een koud biertje!
Ingrediënten
Voor de garnalen
- 20 grote mediterrane garnalen, gekookt en gepeld
- 2 limoenen, alleen schil
- 1 rode chili, zaden verwijderd, heel fijn gesneden
Voor de Japanse mayonaise
- 100g mayonaise van goede kwaliteit
- 15-20 gram vers geraspte Wasabi
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1-2 eetlepel Japanse rijstwijn
- 1 limoen, schil alleen, plus sap van ½ limoen
STAPPEN
- Meng de garnalen met de limoenschil en de chili en leg ze apart, afgedekt, om minstens een uur in de koelkast te marineren
- Meng ondertussen voor de Japanse mayonaise alle ingrediënten met de mayonaise en doe het mayonaise mengsel in een decoratief Wasabi-kommetje met vismotief
- Leg de garnalen op een bord en serveer met de Japanse mayonaise om te dippen.