Hoe vaak ik gewoon zin heb in een warm, gezond en snel gerecht, als tussendoortje of gewoon op een broodje. Echt, je wilt niet weten hoe vaak ik al een poging heb ondernomen om deze Japanse tonijnburgers te maken. Het is er eindelijk van gekomen en wat heb ik nu spijt dat ik dat niet eerder heb gedaan. Het is zo simpel , en oh zo waanzinnig lekker. Mijn voorkeur gaat uit naar de kleine burgertjes omdat ik die ook kan serveren bij een lekkere salade of gewoon als borrelhapje met een heerlijke saus.
Ingredienten (voor 12 kleine burgertjes)
- 2 blikjes tonijn op waterbasis ( 2 x 145 gram – uitgelekt gewicht 205 gram)
- 1 verse Wasabi rhizoom 25-30 gram (raspen op een Wasabi rasp tot een puree)
- 2 cm verse gember, die rasp je op een Wasabi rasp
- 4 theelepels Tamiri (bio)
- 4 eetlepels paneermeel ( zelf te maken van oud brood is het lekkerst)
- 2 eieren
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1/2 theelepel Tabasco
STAPPEN
- Laat de tonijn goed uitlekken en pluis het met behulp van een vork in een kom uit elkaar
- Voeg de rest van de ingrediënten aan de tonijn toe en breng op smaak met peper en zout
- Roer alle ingrediënten goed door met een vork zodat het mengsel aan elkaar blijft plakken
- Vorm met je handen kleine burgers van het tonijnmengsel
- Druk het voorzichtig een beetje aan zodat de burgertjes niet uit elkaar vallen
- Verhit een laagje arachideolie olie in de pan – de bodem van de pan mag echt wel bedekt zijn met olie – en bak hierin de Japanse tonijnburgers om en om in een paar minuten gaar
- Ik vind het lekkerst als de buitenkant van de burgers goed bruin zijn, daar worden ze namelijk ook krokant van. En juist die krokante buitenkant samen met de zachte binnenkant maakt deze burgers waanzinnig!
Serveer de tonijnburgers bij voorkeur direct, maar ook koud kun je ze prima meenemen voor de lunch!