Wasabi is een interessant ingrediënt dat we niet direct met cocktails zouden associëren.
Het is echter een uitstekende manier om een pittig drankje te krijgen met een twist die verschilt van de beschikbare “Hot Pepper” opties.
Er zijn een aantal ‘wasabi martini’ recepten, maar deze is mijn persoonlijke favoriet. Als je een avontuurlijke drinker bent, probeer het.
Dit recept koppelt de aardse en pittige frisheid van wasabi aan de koele en verfrissende smaak van verse komkommer. Het is een natuurlijke koppeling die een prachtig contrast heeft en ik geniet echt van de manier waarop het werkt met de zachtere gins. Hendrick’s is mijn favoriete gin hier en het komkommersprofiel is een perfect compliment voor de rest van de drank, waardoor u een lekker evenwicht van zoet, zuur en kruiden krijgt. De twist die je cocktail zal hebben is sterk afhankelijk van de hoeveelheid wasabi die je gebruikt. Begin eerst met een kleinere hoeveelheid, want het is eenvoudig om je cocktail te ‘verbranden’ en als je meer twist wil voeg de volgende ronde wat meer Wasabi toe.
Ingredienten
- 45 ml gin
- 3 plakjes verse komkommer
- 1 tl vers geraspte Wasabi
- 15 ml ahorn siroop
- 15 ml limoensap
- Komkommerschijfje voor garnering
- Crushed ijs
STAPPEN
- Meng de komkommerschijfjes, wasabi en ahorn siroop in een cocktail shaker
- Vul met ijs en voeg gin en limoensap toe
- Schud goed
- Giet voorzichtig de cocktail in een gekoeld cocktail glas
- Garneer met een plakje komkommer