Superlekker voorgerechtje of borrelhapje met frisse en pittige verse Wasabi
Ingrediënten
Krabkoekjes
- 450 gram krab uit blik
- 1 à 2 cm verse geraspte gemberwortel
- 4 bosuitjes in ringetjes
- 1 geperst teentje knoflook
- 2 el fijngehakte korianderblaadjes of Vietnamese koriander blaadjes
- 2 el mayonaise
- 20 gram vers geraspte Wasabi
- 1 el sesamolie
- Eventueel een snufje zout en peper uit de molen
- Vers broodkruim (zoveel als nodig om mengsel stevig te krijgen – ca. 75 gr)
- Arachideolie om in te frituren
Garnering
- 1 limoen
- Korianderblad
- wat lichte blaadjes sla
- een half Spaans pepertje in ringetjes
- 1 bosuitje in ringetjes
STAPPEN
- Voor de krabkoekjes het krabvlees, de bosuitjes, knoflook, gember, koriander, mayonaise en sesamolie in een schaal goed door elkaar roeren
- Op smaak brengen met zout en peper en zoveel broodkruim als nodig is om het mengsel zo stevig te krijgen dat je er koekjes van kunt vormen
- Dit mengsel ongeveer een half uur in de koelkast laten opstijven
- Rasp de Wasabi op een Wasabi rasp tot een fijne puree en meng dit door het mengsel
- Vorm ongeveer 12 koekjes
- De olie in een koekenpan verhitten en hierin de krabkoekjes 4 minuten aan elke kant bruin bakken