Een recept van Emma Chapman inspireerde mij om er een variatie op te maken met Wasabi. Een ideaal foodpairing duo zijn Wasabi met citrus vruchten. Vooral de frisse smaak van limoen of de complexe smaak van Yuzu (grapefruit, limoen, oranjebloesem) zijn hemels. Als er nog engeltjes zijn die wildplassen op je tong dan is dit zeker één van die gelegenheden.
Dit recept leent zich uitermate als amuse of als aperitief.
Ingrediënten
- 125 ml water
- 100 ml Monin Gom siroop
- 1 verse Wasabi rhizoom 25-30 gr, vers te raspen
- 125 ml limoensap
- 5 ½ tl poedervormige gelatine*
- 150 ml Skully SmoothWasabiGin
- 8 limoenen, gehalveerd en vruchtvlees verwijderd **
* In plaats van poedergelatine kan je ook Arabische gom gebruiken als gelatine, in dat geval kan je de toevoeging van de Monin Gom siroop ook achterwege laten, tenzij je de subtiele smaken van oranjebloesem kan waarderen.
** Gebruik in plaats van limoen eens de aromatische Yuzu. Het sap kan je aanvullen met water
STAPPEN
- Snijd de limoen door en verwijder het vruchtvlees, dit kan je fijn persen voor het sap. Spuit de halve limoenen licht in met een kookspray
- Verwarm in een kleine steelpan op middelhoog vuur het water. Niet aan de kook brengen. Haal van het vuur
- Rasp de Wasabi rhizoom op een Wasabi-rasp en meng de puree met het limoensap in een middelgrote kom
- Strooi de gelatine mengsel over de limoen-Wasabi en laat het 5 minuten rusten, totdat de gelatine volledig is opgelost
- Voeg het warme water toe aan het mengsel en verwarm nog 2-3 minuten op een laag vuur gedurende 2-3 minuten. Haal van het vuur en roer de SmoothWasabi gin er door heen
- Verdeel de vloeistof gelijkmatig over de limoenen. Koel in koelkast 3-4 uur. Snijd vlak voor het serveren de limoen in partjes.
Een verassende amuse die zeker scoort. maar ik heb nog meer amuses gemaakt met verse Wasabi. Wat dacht je van Wasabi grapefruit groenten wraps?