Ja daar is hij weer met zijn verse wasabi. Ik heb nu een ontzettend lekkere mosselsalade met wasabi gemaakt. Lekker op een geroosterde boterham, op een toastje of als voorgerecht geserveerd in een glaasje.
ik had 2 kilo mosselen gekocht en heb deze gekookt. Hoe ik ze kook, kan je lezen in dit gerecht: Gegratineerde mosselen met kerrie en Wasabi. dan weet je gelijk wat ik met de andere kilo mosselen gemaakt heb.
Je kunt natuurlijk ook voorgekookte mosselen kopen, maar door ze te koken met de ui, knoflook en rode peper krijgen de mosselen al een heerlijke smaak mee.
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 2 el mayonaise
- 1 el mosselvocht
- 1 tl vers geraspte wasabi
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 5 takken koriander, blaadjes ervan
STAPPEN
- haal de gekookte mosselen uit de schelpen en doe ze in een schaaltje
- Meng de mayonaise met het mosselvocht, de vers geraspte Wasabi, lente-ui en fijngehakte korianderblaadjes. Breng de saus eventueel op smaak met een beetje zout
- Meng nu de mosselen met de saus. Serveer direct of zet het afgedekt met vershoudfolie in de koelkast