Een heerlijke amuse om de smaakpapillen wakker te schudden. de smaak combinatie van de zilte oesters, de frisse komkommer met rode peper en koriander, op het laatst vermengd met verse Wasabi en afgestreken met een granité van Smooth Wasabi Gin met Fever Tree Indian tonic. Het granité is puur van smaak. Gekenmerkt door de frisse tonic met zuivere kinine uit de Kongo, bittere sinaasappelolie uit Tanzania en bronwater uit Groot Brittannië. Door de fijne, champagne stijl, carbonatie heeft het een fluweel zachte afdronk. Juist de combinatie met Smooth Wasabi Gin geeft een verkwikkend effect.
Granité Smooth Wasabi Gin Tonic
Ingrediënten
- 200 ml limoensap
- 120 ml (lindenbloesem honing)
- 120 ml Skully Smooth Wasabi Gin
- 240 ml Fever Tree Indian tonic ( of East Imperial Burma Tonic water)
STAPPEN
- Breng 120 ml water en de honing aan de kook, laat het even inkoken tot siroop, haal de pan van het vuur.
- Meng er het limoensap, de gin en tonic door. Laat afkoelen.
- Doe het vocht in een plastic bakje en zet in de diepvries.
- Roer eerst om het uur en daarna om het half uur met een vork om, tot de granité een korrelige structuur heeft. Dit doe je minstens 6u lang.
Salsa van komkommer
Ingrediënten
- 1/2 komkommer
- zout
- 1/2 rode peper
- 1/2 limoen
- 2 takjes verse koriander
- 2 tl verse Wasabi, geraspt
STAPPEN
- Schil de komkommer. Vervolgens overdwars halveren en in hele kleine blokjes snijden. Doe de komkommer in een zeef en bestrooi met zout
- De rode peper wassen, schoonmaken (pitjes verwijderen) en fijnhakken
- Limoen goed schoon boenen en schil erf raspen. Limoen uitpersen
- Koriander fijnhakken
- Het vocht uit de komkommer blokjes drukken en in een kom gieten.
- Voeg de fijngehakte rode peper, de limoen rasp, 1 el limoensap en verse koriander toe en meng goed
- Eventueel op smaak brengen met snufje zout
- Ca. 2 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen
- Vlak voor serveren, de verse Wasabi raspen en door het mengsel roeren
Vier oesters open steken
- De oesterschelpen schoonmaken
- Lepel een halve theelepel komkommersalsa op de oesterschelp
- Dresseer daarop de oester en een theelepel granité van Smooth Wasabi Gin Tonic.