Smaken voor het begin van de herfst om langzaam de zomer gedag te zeggen. Van deze pompoenbereiding ga je echt blij worden.
Geniet er in alle rust van om de smaak van de zomer, uit de citrus, langzaam over te laten gaan in de prachtige cuisson van de pompoen.
Ingrediënten
MOSSELEN
- 1 kleine flespompoen
- sinaasappel, rasp en sap
- scheut olijfolie, extra virgine
- Mosselen
- witte wijn
SABAYON
- 3 eieren, eidooiers
- 50 ml witte wijn
- 25 ml Pernod
- 2 tl vers geraspte Wasabi
GARNERING
- arame zeewier
- 1 ui
- bloem
- kerriepoeder
STAPPEN
- Kleine flespompoen ongeschild in zijn geheel (zonder alufolie) in de oven laten garen gedurende 210 minuten op 85 graden Celsius. Het vruchtvlees is zacht maar nog steeds compact
- Pof een de ui, in de schil, op 160 graden Celsius gedurende 90 minuten in de oven. Haal de ui uit de oven, verwijder de schil en de buitenste rok. Snijd de ui in plakken
- Schil de pompoen en snijd er dikke plakken van ca. 1 cm dikte
- Doe het sap van 1 sinaasappel en de rasp in een klein pannetje en laat het voor de helft indampen, voeg daarna een kleine scheut olijfolie toe
- Glaceer de pompoen met de olijf olie en ingekookt sinaasappelsap
- Paneer de ui in een mengsel van half bloem en half kerriepoeder en bak op een laag vuur om en om
- De mosselen 2-3 minuten in een gloeiend hete grote koekenpan (zonder ui, wortel, prei), deksel erop, halverwege scheut witte wijn erbij en er bij blijven tot ze opengaan ( dit is mijn favoriete mossel bereiding)
- Laat het arame zeewier 2-3 minuten wellen in water en verwarm daarna op laag vuur in soja saus
- Voor de sabyon tik je 3 eidooiers in een sauteuse, voeg 50 ml witte wijn, 25 ml Pernod en 2 theelepels verse Wasabi toe. Meng tot een glad mengsel op een zacht vuur onder voortdurend kloppen
- Serveer de pompoen met daarop de mosselen. Giet de sabyon over de mosselen en garneer met arame zeewier