Een typische Japanse combinatie: pruimen en wasabi. Ze zijn niet alleen een goed koppel omdat ze groene aroma’s delen, maar ook omdat ze elkaar uit elkaar hebben. De pittigheid van Wasabi is de perfecte tegenhanger van de frisheid van een zoete pruim.
Ingrediënten 10 porties
IJS
- 200 gr fruitpuree Quetsche ‘Les Vergers Boiron’ ( in het seizoen kan je ook verse pruimen pureren)
- 15 gr glucose poeder
- 20 gr invertsuiker (Invertsuiker is een mengsel van glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker), imkers gebruiken het als vervanging voor suikerwater)
- 45 g suiker
- 150 ml volle melk
- 20 g melkpoeder
- 40 ml room 35%
- 1 tl stabilisator (guargom)
WASABI SAUS
- 100 gr glucosestroop
- 10 ml ahornsiroop
- 30 – 50 gr vers geraspte Wasabi ( of 6 cupjes Wasabi 100% pure(e) )
- 50 ml volle melk
- 125 ml Griekse yoghurt
- limoen, rasp en sap
- Een snufje zout
STAPPEN
- Meng alle ingrediënten voor het ijs met elkaar tot een glad mengsel en breng aan de tot aan de kook. Laat dan afkoelen en zeven
- Laat het ijs afgedekt met plastic folie ca. 6 uur opstijven in de vriezer
- Meng alle ingrediënten voor de Wasabi saus tot een glad papje
- Haal 10 minuten voor serveren het ijs uit de vriezer
- Sprenkel de saus over de ijsscoops en garneer met Shiso