Wraps die je maakt met deze prachtige bieten tortilla wraps, zien er niet alleen fantastisch uit ze smaken ook nog eens heerlijk. Het is voorjaar de tijd voor asperges. De asperges zijn heel erg lekker in deze rode biet wraps met groene asperges, Wasabi en Prosciutto.
Dit is een leuk voorgerecht of borrelhap, geïnspireerd door Hanneke de Jonge van Culinea. Voor de borrel snijd je de wraps in dunne plakken. Je kunt de Prosciutto ook vervangen door een andere ham of plakken gerookte zalm. Je hoeft de asperges niet te grillen, maar dit geeft wel een extra smaak aan de groene asperges.
Wil je weten hoe je deze heerlijke bieten tortilla zelf maakt kijk dan ook even bij Bieten tortilla wrap met zelfgemaakte Heksenkaas, Wasabi en gerookte forel . daar staat hoe je eenvoudig zelf tortilla’s maakt.
Ingrediënten
- 4 bieten tortilla wraps
- 400 gr groene asperges
- 25-30 gram Verse Wasabi rhizoom
- 150 gr Prosciutto crudo
- 1 zakje baby-leaf sla
- 100 ml witte balsamico azijn
- 1 bakje verse roomkaas, of misschien heb je nog zelf gemaakte kruidenkaas over
- 50 gram bieslook, gehakt
Stappen
- Hak de Wasabi rhizoom heel fijn met een hakmes (niet raspen)
- Doe de balsamico azijn in een pannetje en voeg de fijngehakte Wasabi toe en laat dit inkoken tot ongeveer één derde. Laat dan afkoelen
- Breek de houterige onderkanten van de groene asperges af. Kook ze 5 minuten op middelhoog vuur. Giet ze af en bak ze daarna in een grillpan met een beetje olijfolie
- Laat de asperges afkoelen. Meng de balsamico-Wasabi stroop met de verse roomkaas. Breng eventueel op smaak met peper en klein beetje zout
- Smeer de tortilla wraps in met het verse kaas/ balsamico-Wasabi mengsel en strooi er wat fijngehakte bieslook over. Leg hierop de slablaadjes.
- Verdeel de plakken rookvlees en de asperges over de 4 wraps
- Rol deze op en pak ze goed in plastic huishoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de wrap in schuine stukken om ze te serveren.