Een verfrissende salade met verfijnde smaken. De zoete smaak van mango laat zich goed smaken met het friszure en zoetige van het Yuzu sap, wat op haar beurt de zoete en frisse smaak van Wasabi nog meer naar boven haalt. Kortom een salade die bij elk rijstgerecht past of als hoofdgerecht geserveerd kan worden.
Ingrediënten
Yuzu – vinaigrette
- fijn geraspte schil van 2 yuzus
- 1 1/2 el vers Yuzu sap
- 1/4 tl kosher zout
- 1/8 tl vers gemalen zwarte peper
- 1/4 kopje fruitige extra vergine olijfolie
Wasabi-Yuzu mayonaise
- 1/3 kopje mayonaise
- 1 – 2 tl vers geraspte Wasabi
- 1 tl ketjap
- 1 1/2 el vers Yuzu sap
Salade
- 2 rijpe mango’s
- 450 gr gepelde en gekookte krab
- 450 gr gepelde en gekookte kleine garnalen
- 150 gr baby rucola of baby-leafs
- 4 kaffir limoen blaadjes
- 2 limoenen , geraspte schil
STAPPEN
- Maak een vinaigrette:
Gebruik een middelgrote kom, voeg de geraspte schil van Yuzu, sap van Yuzu, zout en peper toe. Klop geleidelijk de olijfolie erdoor. Zet even apart - Maak de mayonaise:
Gebruik een kleine kom, roer de ingrediënten goed door elkaar en laat gekoeld rusten tot dat je het gebruikt. - Snijd de uiteinden van de mango, schil de mango en snijd kruisgewijs, vervolgens snijd het vlees van de pit en snij dunnen schijfjes
- In een middelgrote kom, meng je de krab en garnalen met 2 theelepels vinaigrette. Even laten intrekken
- In een andere kom, meng je rustig de Mango met de blaadjes rucola of babyleafs met de resterende vinaigrette
- Schep de salade op borden en maak af met het krab-garnalen mengsel
- Bestrooi met limoenblaadjes
- Serveer de Wasabi -Yuzu mayonaise apart naast de salade.
Koop bewust.
Kaffir limoen blaadjes zijn in de meeste Aziatische winkels te verkrijgen
Verse Wasabi en Yuzu zijn online te bestellen in de webwinkel