Jadis van the Lemonkitchen deelde deze heerlijke PumpkinPie met Limequats. Een Pie die in America en Canada voornamelijk met Thanksgiving wordt gegeten maar naar mijnsinzien het hele pompoenseizoen op de kaart mag staan. Jadis gebruikte Limequats van Sir.Green, kleine citrusvruchten die je met schil en al kan opeten! Omdat het even duurt om zelf deeg te maken, heeft Jadis gekozen om het deeg van Tante Fanny te gebruiken!
Snelle pumkin pie met limequats is ideaal als je onverwachts bezoek krijgt!
Koken met pompoen
Deze lekkere pumkin pie is een taart die voornamelijk zoet is maar ook een hartige kant heeft doordat er pompoen is toegevoegd. Pompoen is een groentesoort waar veel gezonde voedingstoffen inzitten. Zoals vitamine B, C & D + mineralen! Wist je dat de pompoen familie is van de meloen?
Limequats
De limequat (Citrus x floridana) is een soort dwergcitroentje van 2-4 centimeter groot. Het is een kruising tussen de kumquat en een limoen. Heel fris en sappig!
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten Pumkin pie
- 1 Tante Fanny taartdeeg
- 450 gr pompoen, geschild en in stukjes
- 150 gram suiker
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- 1 eetlepel maïzena
- een snuifje zout
- 200 ml slagroom
- 125 ml zure room
- 3 grote eieren (losgeklopt)
- 1 doosje Limequats (Deze kan je bestellen in de webwinkel)
Ingredienten Pumpkin spice:
- 8 theelepels kaneelpoeder
- 4 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels kruidnagel (gemalen)
- 2,5 theelepel gemalen piment
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
Benodigdheden:
- Zesteur of een rasp
STAPPEN
- Mix alle kruiden voor de Pumpkin spice door elkaar en roer voor een paar minuten, waardoor ze wat verwarmen en samen een geheel vormen
- Rol het Tante Fanny deeg uit en prik er met een vork een paar gaatjes in
- Breng de stukjes pompoen met een beetje water aan de kook en laat zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Giet af en pureer de pompoen
- Mix suiker, bruine suiker, maizena, pumkin spice mix en zout met een garde of in de keukenrobot tot er geen klonters meer overblijven
- Meng de pompoenpuree, de slagroom, de zure room en de eieren erbij
- Voeg vervolgens wat rasp/zest van een paar Limequats toe aan het geheel
- Leg het deeg in de deegvorm (laat het witte papier er onder zitten, dan krijg je hem er makkelijk uit!)
- Giet de vulling in het deeg en zet ongeveer 55 minuten op 180 graden in de oven. Laat vervolgens minimaal een half uur afkoelen
- Verdeel nog wat rasp/zest van de Limequats over de taart. Vervolgens kan je kiezen of je hem warm of koud serveert!
Deze Pumkin pie is wat ons betreft het lekkerst als je hem koud eet.