Een sportmassage en / of een Deep Tissue massage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met beide massage vormen zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en je lichaam
Verschil SPORT massage en DEEP TISSUE massage
SPORTMASSAGE:
Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij onderliggend weefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Tijdens een sportmassage gaan de haarvaatjes in de huid en spieren verder open, waardoor er een duidelijke toename van de doorbloeding optreedt. Doordat de spieren beter doorbloed worden, zullen de gevormde afvalstoffen (o.a. vocht en lactaat) beter worden afgevoerd en wordt spierpijn (zoveel mogelijk ) voorkomen. De afvoer van afvalstoffen wordt ook verbeterd door de uitwendige druk van de massage. Maar om zover te komen wordt er stevig in de spieren gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je even door een zure appel heen moet bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit. Overigens houd ik altijd in de gaten of de massage niet te intens wordt. Voordat de massage begint, bespreek ik met je waar je op dat moment behoefte aan hebt. Jij geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.
DEEP TISSUE MASSAGE:
Een Deep Tissue massage is een krachtige massage die een diepe uitwerking heeft op het lichaam. Een Deep Tissue massage richt zich niet per se op de spieren, maar vooral op het bindweefsel rondom je spieren. Bindweefsel vormt zich continu – zit je bijvoorbeeld lange tijd in een verkeerde houding, dan zorgt het bindweefsel dat zich tussen je spieren vormt ervoor dat je nog ‘vaster’ in die verkeerde houding zit. Het loont daarom dit bindweefsel met een deep tissue massage los te masseren, zodat er weer ruimte ontstaat en je spieren soepeler voelen. Zeker mensen die een hele dag achter een computer zitten, zijn gebaat bij een deep tissue massage. Een deep tissue massage is verder nog heel goed voor je huid: het helpt tegen huidveroudering of een rokershuid, werkt goed tegen rode vlekken en je huid wordt minder slap.
Tijdens de massage is de aandacht gericht op het losmaken van het bindweefsel, triggerpoints en de (dieper gelegen) spieren. Na de massage voel je direct meer ruimte en ervaar je een diepere ontspanning! Tijdens een Deep Tissue Massage worden nek, schouders, rug, bekken, billen en benen gemasseerd. Hierbij maak ik, langzame, krachtige en diepe bewegingen afgewisseld met vingers, duimen, vuisten, onderarm, ellenboog of zet ik cupping, bamboestokken in. Er wordt veel en diep gewerkt op de spieren. Waardoor de energiestroom geoptimaliseerd wordt en spanning en stress verminderen. Door de combinatie van diverse diepgaande technieken kan ik dieper werken dan bij een sportmassage. Op deze manier kunnen spieren en bindweefsel op diep niveau behandeld worden. Overigens houd ik altijd in de gaten of de massage niet te intens wordt.
Waarom een krachtige massage?
Je kunt bijvoorbeeld enkele DAGEN voor als enkele DAGEN na een flinke inspanning een sportmassage nemen. Een sportmassage wordt ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.
Voor degene die een goed uitgevoerde sportmassage te mild vinden, zullen genieten van de krachtige en diepe werking van een Deep Tissue Massage. Na een Deep Tissue Massage ervaar je ruimte en een diepe ontspanning van lichaam en geest. Het regelmatig ondergaan van een Sport massage en / of een Deep Tissue massage biedt uiteenlopende gezondheidsvoordelen.
Wat is het effect van krachtige en diepere massage?
Een krachtige en diepere massage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren. Doordat een beide massages vrij stevig zijn, zijn deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning.
Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Een ontspanningsmassage is dan een betere keuze.
Welke massage?
SPORTMASSAGE:
- spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt
- preventief, pro-actief en reactief . Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen.
Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures.
Ik geef geen sportmassage bij spierscheuren, bij ontstekingen, bij wonden in de huid of bij koorts.
Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je baat bij een sportmassage.
DEEP TISSUE MASSAGE:
- onder- en boven rugklachten, door de diepte werking van de massage ervaar je meer ruimte en verlichting
- spanning in het bekkengebied, spanning en stress verdwijnen in bekken gebied door diepe werking op onderliggende weefsels
- pijn in de benen, armen, nek, schouder. Dit zijn vaak gebieden waar verklevingen of spierknopen voorkomen, door de diepte werking worden deze uit gewreven
- voor sporters en mensen die zwaar lichamelijk werk verrichten
- bij gespannen, verkrampte spieren treedt een blokkade in de circulatie van zuurstof en bloed op in de spieren. Door de diepe werking van een Deep Tissue Massage wordt die blokkade op geheven.
- hoge stress, veel werkdruk en emotionele spanning kunnen verklevingen veroorzaken. Deze verklevingen kunnen tijdens een deep tissue massage effectiever los gemaakt worden. Doordat in dieper liggend spierweefsel wordt gewerkt, treedt een vermindering van spanning en stress op
- Een regelmatige Deep Tissue Massage kan chronische pijn verminderen, brengt verlichting bij chronische stress en bevordert het herstel na sportinspanningen en blessures
Sportmassage / Deep Tissue massage 30 minuten 75
Sportmassage / Deep Tissue massage 60 minuten 100
Sportmassage/ Deep Tissue massage 90 minuten 150
Huisregels:
+ Deze massage vindt direct op de huid plaats, met (warme) olie
+ Geen sieraden
+ Geen overmatig gebruik van parfum of andere luchtjes gebruiken
+ Tijdens massage mobiele telefoon UIT
+ Eventuele zwangerschap, allergieën en/of lichamelijke klachten melden