Klein voorgerecht, of tussengerecht, met pit en exotische frisheid.
Ingrediënten
Stoemp
- Enkele aardappelen voor de puree
- Klontje boter
- Krab (een blikje van goede kwaliteit)
Fruitige salade
- 1 rijpe ananas
- 1 rode, gele en groene paprika
- Verse Wasabi rhizoom (20-25 gram)
- witte wijnazijn
- verse koriander
Rouille
- 1 middelgrote rode paprika
- 70 g droog broodkruim
- 1 vers rood Thais chilipepertje, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, in vieren
- 1 eetlepel citroensap
- ½ theelepel cayennepeper
- 60 ml olijfolie
STAPPEN
Rouille
- Snijd de paprika in vieren; verwijder de zaadlijsten en zaadjes
- Rooster de stukken paprika onder de grill of in een hete oven met het vel naar boven tot het vel zwartgeblakerd is
- Bedek ze 5 minuten met plasticfolie; verwijder het vel en hak het vruchtvlees grof
- Meng het broodkruim met 60 ml water in een kleine kom en laat dit 2 minuten staan
- Mix de paprika en het geweekte broodkruim met het pepertje, de knoflook, het citroensap en de cayennepeper in de Keukenmachine tot een glad mengsel
- Voeg de olie door de vulopening in een dun, gelijkmatig straaltje toe terwijl de machine langzaam draait
- Laat de machine draaien tot de rouille indikt
Stoemp
- Kook de aardappelen en stamp ze met een klontje boter tot een puree met structuur
- Voeg de krab toe
- Voeg eventueel wat peper en zout uit de molen naar smaak toe
- Rasp de verse wasabi rhizoom op een wasabirasp tot een puree
- Voeg 2 eetlepels verse wasabi toe en meng door de puree
Fruitige salade
- Snijd de paprika’s en ananas in kleine blokjes
- Hak de koriander en doe hem erbij
- Doe een theelepel witte wijnazijn en 1 theelepel honing door het slaatje.
Opmaak
Leg wat puree op het bord, schik er de salade rond en schep er nog 1 a 2 theelepels rouille op
Om het compleet te maken schenk je er een klein glaasje Wasanas bij.
Smakelijk!