Leon van Rijswijk

IN VERBINDING MET MENS EN NATUUR, ECHT CONTACT EN AANRAKING

Facebookpinterestlinkedininstagram
  • Home
  • Blog
  • anders dan anders massage
    • Massages
    • Massage en meer
  • Sir.Green Wasabi
    • Recepten met verse Wasabi
  • Tuinontwerp
    • Vast gelopen in het tuinontwerp
    • Tuin therapie
    • EetbareWand
      • EetbareWand in de media
  • Wie ben ik
  • Webwinkel
    • E-books
    • EetbareWand verticaal tuinieren
  • Mijn Account
  • Afrekenen
  • Winkelmand
  • Contact

Stoemp van krab en wasabi met exotische salade

Stoemp van krab en wasabi met exotische salade

Klein voorgerecht, of tussengerecht, met pit en exotische frisheid.

Ingrediënten

Stoemp

  • Enkele aardappelen voor de puree
  • Klontje boter
  • Krab (een blikje van goede kwaliteit)

Fruitige salade

  • 1 rijpe ananas
  • 1 rode, gele en groene paprika
  • Verse Wasabi rhizoom (20-25 gram)
  • witte wijnazijn
  • verse koriander

Rouille

  • 1 middelgrote rode paprika
  • 70 g droog broodkruim
  • 1 vers rood Thais chilipepertje, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, in vieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 60 ml olijfolie

STAPPEN

Rouille

  1. Snijd de paprika in vieren; verwijder de zaadlijsten en zaadjes
  2. Rooster de stukken paprika onder de grill of in een hete oven met het vel naar boven tot het vel zwartgeblakerd is
  3. Bedek ze 5 minuten met plasticfolie; verwijder het vel en hak het vruchtvlees grof
  4. Meng het broodkruim met 60 ml water in een kleine kom en laat dit 2 minuten staan
  5. Mix de paprika en het geweekte broodkruim met het pepertje, de knoflook, het citroensap en de cayennepeper in de Keukenmachine tot een glad mengsel
  6. Voeg de olie door de vulopening in een dun, gelijkmatig straaltje toe terwijl de machine langzaam draait
  7. Laat de machine draaien tot de rouille indikt

Stoemp

  1. Kook de aardappelen en stamp ze met een klontje boter tot een puree met structuur
  2. Voeg de krab toe
  3. Voeg eventueel wat peper en zout uit de molen naar smaak toe
  4. Rasp de verse wasabi rhizoom op een wasabirasp tot een puree
  5. Voeg 2 eetlepels verse wasabi toe en meng door de puree

Fruitige salade

  1. Snijd de paprika’s en ananas in kleine blokjes
  2. Hak de koriander en doe hem erbij
  3. Doe een theelepel witte wijnazijn en 1 theelepel honing door het slaatje.

Opmaak

Leg wat puree op het bord, schik er de salade rond en schep er nog 1 a 2 theelepels rouille op

Om het compleet te maken schenk je er een klein glaasje Wasanas bij.

Smakelijk!

 

 

Facebookpinterestlinkedininstagram

cadeaubon

cadeaubon

Webwinkel Sir.Green

  • E-books
  • Citrus vruchten
  • Verse wasabi producten
  • Wasabi accessoires
  • EetbareWand verticaal tuinieren
  • Cadeau set en cadeau bonnen

Copyright © 2023 - Léon van Rijswijk - Alle rechten voorbehouden - Sir.Green