Er zijn tegenwoordig vele varianten van sushi. Deze ‘sushi- Wasabi’ variant spreekt mij heel erg aan: Geen gerol en toch die karakteristieke sushismaak.
Wat wil je nog meer? En het leuke van deze Sushi salade is dat je eindeloos kunt variëren. Elke dag andere ingrediënten met de stabiele basis. van rijst en verse Wasabi.
Ingrediënten:
(2 porties)
- 250 gram sushirijst
- 1 bakje garnalen (150 – 200 gram)
- zalmfilet (± 150 gram)
- 1 avocado
- 3 middelgrote tomaten
- ½ komkommer
- 1 vel nori
- Rijstazijn
- Sojasaus
- Zout
- suiker
STAPPEN
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Aangezien sushirijst wel even nodig heeft, kun je dit het best als eerste doen.
- Terwijl de rijst dan op staat kun je mooi de ingrediënten snijden. Het fijnste is als je alles in redelijk fijne blokjes snijdt, de garnalen kan je heel laten. De nori kun je in stukjes knippen maar is ook prima te scheuren. Dat geeft net een wat losser en vrijer beeld
- Breng de sushirijst op smaak met rijstazijn en een beetje zout en suiker. Laat de rijst goed afkoelen voordat je deze toevoegt aan de rest van de ingrediënten
- Doe alle ingrediënten samen met de rijst in een grote schaal en roer goed door elkaar
- Rasp als laatste de verse Wasabi en voeg circa 20 gram vers geraspte Wasabi toe. Als de zalm erg vettig is kan je gerust wat meer toevoegen.
- Doe dit wel voorzichtig zodat je de zalm niet kapot maakt
- Verdeel de salade over twee schaaltjes
Sojasaus is net als sushi-gember en verse Wasabi onmisbaar bij de sushi.
Maar … voeg het niet toe aan je salade, daarmee kan het al snel te zoutig worden. Ook de gember uit het zuur serveer je het liefst apart.
Je kunt deze salade zo lekker maken als je zelf wil. Het beste van alles is dat deze sushi salade ook écht naar sushi smaakt, en dat het je gewoon een hoop tijd scheelt.