Hét ingrediënt van dit moment? Avocado!
Rijk aan vitamines en mineralen, heerlijk romig en veelzijdiger dan je denkt. Een ode aan de avocado in dit recept.
Ingredienten (14-16 puntjes)
Voor de bodem:
- 200 g dadels zonder pit
- 150 g pecannoten + extra om te garneren
- 50 g geraspte kokos + extra om te garneren
- snufje zout
Voor de vulling:
- vruchtvlees van 4 avocado’s
- Sap van 4 limoenen
- 1 tl geraspte limoenschil + extra om te garneren
- 200 g roomkaas
- 200 g honing + extra om te bedruppelen
- 150 ml kokosolie, gesmolten
- 50 gram vers geraspte Wasabi + 20 gram om te garneren
EXTRA nodig: springvorm van 24 cm Ø
STAPPEN
- Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier
- Maal voor de bodem de dadels met de noten, de geraspte kokos en het zout fijn in een blender
- Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm, duw goed aan met de bolle kant van een lepel en zet minimaal 30 minuten in de koelkast
- Pureer voor de vulling de avocado’s met het limoensap en spatel met een lepel de limoenrasp, de roomkaas, de honing, de kokosolie, de geraspte Wasabi en een snufje zout tot een romig mengsel.
Giet het mengsel in de bakvorm op de bodem - Dek af met plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven
- Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring
- Bestrooi met de extra geraspte kokos, limoenrasp en noten en verse Wasabi
- Bedruppel met de extra honing en serveer direct.