Nog zo’n heerlijke variant om Wasabi dessertijs te maken. Deze variant heeft echt een Oosters tintje door gebruik van Munt en Shiso (Perilla) blad. Je kunt het natuurlijk ook in de ijsmachine maken maar ik ben meer van het handwerk, ik zie graag wat er tussen mijn vingers ontstaat.
Ingrediënten:
- 30 gram verse Wasabi, geraspt tot een romige puree
- 6 Shiso (Perilla) bladeren, of een handje verse basilicum (er zijn meerdere smakelijke basilicum varianten)
- 100 gram komkommer
- 50 gram munt blad (Marokkaanse Munt of Cubaanse Munt)
- 20 gram gecondenseerde melk
- 100 gram tafelsuiker
- 50 gram tafelsuiker
- 1 tl limoensap
- 1 ei-wit (het witte van het ei, dus niet de dooier)
- radijs
- baby-leaf sla
STAPPEN:
- Rasp de komkommer fijn
- Snijd de Munt bladeren en Shiso (of basilicum) fijn
- Mix in een pan 300ml water met de gecondenseerde melk, 1 tl limoensap en 100 gram suiker. Beng aan de kook.
Voeg de laatste 5 seconden de Munt en Shiso (of basilicum) bladeren toe en haal daarna direct de pan van de warmte bron. - Laat het mengsel afkoelen
- Klop het ei-wit met 50 gram suiker tot een stijf mengsel.
- Voeg de Wasabi puree toe aan het mengsel
- Voeg het schuim toe aan het munt-Shiso mengsel en spatel voorzichtig door
- Doe het mengsel in een diepvriesbestendige bak en vries het in gedurende 2 uur onder regelmatig roeren, zo blijft de lucht en de smeuigheid in het mengsel.
- Serveer met flinterdun gesneden radijs en baby-leaf sla