Deze wasabi dip met rauwkost is een heerlijke en gezonde borrelhap. Ook leuk als voorgerecht, zet dan een dienblad midden op tafel en ieder kan dippen wat hij wil.
Wil je de groenten niet rauw eten, blancheer ze dan even.
Als je niet van geitenkaas houdt, gebruik dan alleen de Griekse yoghurt.
Deze dip is natuurlijk ook lekker op een stukje vlees, kip of vis.
Rasp de verse Wasabi op een Wasabi rasp fijn en laat het ca. 4 minuten staan voordat je het gebruikt. Hierdoor komt het in contact met de aanwezige zuurstof in de lucht waardoor de smaak meer tot zijn recht komt.
Deze Slawraps met kip, Wasabi en noedels zijn ook erg lekker en gemaakt met verse Wasabi.
Ingrediënten
DIP
- 75 gr verse geitenkaas
- 150 ml Griekse yogurt
- 1 el vers geraspte wasabi
- zout, naar smaak
RAUWKOST
- 100 gr groene aspergetips
- 4 bleekselderij stengels
- 1 komkommer
- 1 bosje radijsjes
STAPPEN
- Meng de geitenkaas, yoghurt en Wasabi in je keukenmachine of met de hand. Breng op smaak met een snufje zout
- spoel de groenten schoon onder de koude kraan. Snijd de harde onderkantjes van de asperges en zet ze in een glaasje
- Snijd de Selderijstengels en komkommer in dunne repen en zet de stengels ook in glazen. Snijd de radijsjes in kwarten
- Zet alles op een dienblad of plank en serveer direct.
(Je kunt hiervoor allerlei rauwe (seizoens-) groenten gebruiken, zoals bloemkool, venkel, wortel, paprika, paksoi, koolrabi, rode biet en ook pruim, ananas, mango doen het goed samen met verse Wasabi)