De combinatie van zoete kokosnoot, komkommer en verse wasabi is een ijsje uit de hemel. Warm en koud tegelijkertijd, groen met een romige textuur. Plus dit wasabi- en komkommerijs is ook erg makkelijk en snel te bereiden, vereist slechts 5 basis ingrediënten en het is raw, veganistisch en glutenvrij.
Ingrediënten voor 4 tot 8 porties
- 1 blikje vol vet kokosmelk
- 2-3 el honing
- 1 komkommer
- ½ limoen, sap
- 1 tl poeder van wasabi blad of chlorella (optioneel)
- 3-5 el wasabi, vers geraspt
STAPPEN
- Was en schrob de komkommer schoon, snijd in kleine blokjes en doe deze in de blender
- Voeg kokosmelk, honing, limoensap, wasabi en eventueel het poeder toe en meng tot een glad mengsel
- Als je een ijsmachine hebt doe je het mengsel in de ijs machine en volfg je de instructies van de fabrikant
- Heb je geen ijsmachine, giet het mengsel in een vriezer bestendige bak en plaats het in de vriezer. Klop het mengsel met een vork ( of gebruik een mixer voor een meer romige variant) elk uur om meer lucht in te brengen. Herhaal dit tot je een stevig mengsel hebt. Duur gemiddeld 6 – 8 uur
- Neem het ijs 10 minuten voor serveren uit de diepvriezer zodat het wat zachter kan worden
- Decoreer met bijvoorbeeld Madelief bloemetjes en zwart sesamzaad