Deze wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst is ook weer zo’n lekker recept geworden met verse wasabi . Wasabi en limoensap gaan heel goed samen, het is een lekkere frisse combinatie geworden welke heel goed samen gaat met de garnalen.Je kunt als groenten zelf bepalen wat je gaat wokken. Ik had nog een courgette en peultjes liggen, maar je kunt natuurlijk ook een zak met Oosterse wok groenten gebruiken hiervoor.Lees hier alles over de verse wasabi.
Ingrediënten
- 800 gr grote rauwe garnalen
- 1 tl vers geraspte wasabi
- 2el zonnebloemolie
- 1/2 limoen, rasp en sap ervan
- 1 courgette
- 250 gr peultjes
- 2 lente-uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 300 gr Basmati rijst
STAPPEN
- verwijder de schalen en darmkanaaltjes van de garnalen. Dep ze goed droog
Maak een dressing van de verse Wasabi, olie en limoenrasp - Spoel de courgette schoon en snijd deze in stukken. Maak de peultjes schoon
Snijd de lente-ui in dunne ringen. Hak de knoflook fijn, verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunnen ringen - Roerbak de groenten met de knoflook en rode peper in een wok met een scheut olie op hoog vuur
- kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
- Roerbak de garnalen ongeveer 4 – 5 minuten op hoog vuur gaar. Zet het vuur uit en blus af met de dressing en dan met het limoensap