Deze tedere, hartige asperge is een uitstekend bijgerecht of aperitief, maar om eerlijk te zijn, heb ik het hele recept als tussendoortje gegeten. Met mijn vingers. Ook hier geldt gebruik meer Wasabi als je het te mild vindt en gebruik iets minder als je het te pittig vindt.
Bij het verwarmen van Wasabi verliest Wasabi een deel van zijn natuurlijke warmte, dus om het extra pittig te maken rasp je wat Wasabi over de asperge voordat je het opdient.
Ingrediënten
- 1 bos asperge (350-450 gram)
- 1 eetlepel water
- 1/2 theelepel Tamari (bio)
- 1/4 theelepel sesamolie
- 2 Wasabi rhizoom 25-30 gram (vers geraspt)
- grof zeezout (optioneel)
STAPPEN
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Was de asperges, snijd de harde basis van de asperges af en schik ze op een bakplaat
- Meng het water, Tamiri en sesamolie in een kleine kom. Rasp 1 Wasabi rhizoom op een Wasabi-rasp en voeg de puree toe aan het mengsel
- Borstel het Wasabi-mengsel over de asperges, zorg ervoor dat je alle kanten bedekt
- Rooster tot de asperges mals maar toch knapperig zijn, ongeveer 10-15 minuten, één keer halverwege omkeren
- Voor het opdienen rasp je de andere Wasabi rhizoom. Deze kan je in een Wasabi kommetje toevoegen zodat iedereen deze extra kan toevoegen
- Bestrooi de asperges met groef gemalen zeezout naar smaak.
Om je vingers bij af te likken. Zooo lekker.