Een heerlijke en eenvoudig te bereiden Hollandaise -Wasabi saus voor bij de asperges. Zo geef je in de aspergetijd je Asperges net even een extra kick mee.
In dit gerecht heb ik groene asperges gebruikt , maar doe je dit met witte asperges dan komt het witte goud samen met het groene goud. Umami !!
Ingrediënten:
- 3 eierdooiers
- Sap van 1 citroen
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 150 g boter, gesmolten
- Wasabi rhizoom, vers te raspen (ca. 4 theepels nodig, meer toevoegen kan naar smaak)
STAPPEN:
- Kook of stoom de asperges tot ze zacht zijn, per persoon 100-150 gram
- Zet een pan op de warmte bron met een laagje water erin, breng aan de kook en draai de warmtebron terug tot sudderen
- Doe de drie eierdooiers in een glazen mengkom met de helft van het citroensap, en een snufje gemalen zeezout en versgemalen zwarte peper
- Als au-bain-marie plaats je de glazen schaal boven het water in de pan
- Klop het ei een paar minuten op een zeer lage temperatuur tot het mengsel wat dikker begint te worden
- Voeg nu de gesmolten boter toe, letterlijk een theelepel per keer en blijf roeren. Na de eerste paar theelepels kan je proberen een dun straaltje toe te voegen onder voortdurend roeren
- Om te voorkomen dat de saus gaat splijten kan je de glazen kom af en toe van de warmtebron halen om verder te roeren, maar voordat je kom weer teug op de pan plaats moet je er wel voor zorgen dat de boter volledig is doorgeroerd
- Zodra alle boter is opgenomen laat je de saus even rusten en afkoelen
- Rasp nu (op een Wasabi rasp) het Wasabi rhizoom, zodra je ca. 4 theelepels 100% puree hebt voeg je deze toe aan de saus, proef nog even, misschien heb je wat meer Wasabi nodig
- Serveer onmiddellijk
* serveer onmiddellijk heeft te maken met het feit dat de Wasabi zijn smaak deels zal verliezen na 15 minuten, daarom direct serveren en consumeren. Verse Wasabi is zachter en milder van smaak.