Loempia’s, gemaakt met vochtige rijstpapier wrappers, zijn verrassend eenvoudig te bereiden – en zijn ideaal voor een buffet of een lichte lunch. De vulling voor deze loempia’s bevat verse asperges, Shiitake, verse Wasabi, gezonde miso-pasta en walnotenolie.
Ingrediënten (8 loempia’s)
- 1 eetlepel miso-pasta
- 1/2 eetlepel rijstwijn
- 1/2 pond asperges, harde uiteinden weg gesneden
- 2 eetlepels walnotenolie
- 250 gram verse shiitake, in dunne plakjes gesneden
- Wasabi rhizoom 25-30 gram, vers te raspen op een Wasabi rasp
- 8 ca. 20 cm ronde gedroogde rijstpapier wikkels
- Limoen en Tamiri (bio) , voor serveren
STAPPEN
- Los in een kleine kom de miso-pasta op in 2 eetlepels warm water. Meng rijstwijn erdoor en zet het opzij
- Snijd elke asperges in tweeën. (Of houd een asperge in beide handen vast, dichter bij het harde, houtachtige uiteinde dan bij de punt, buig de steel totdat hij breekt)
- Verwarm de walnootolie in een grote kookpan op middelhoog vuur en schut de pan zodat de olie gelijkmatig verdeelt.
- Shiitake-paddenstoelen toevoegen; bak deze tot ze zacht zijn, ongeveer 1 minuut.
- Voeg asperges toe; bak tot ongeveer 2-3 minuut door.
- Roer het miso-mengsel erdoor. Verwijder van de warmtebron en laat het geheel afkoelen
- Vul een middelgrote kom met warm water. Doop één van de rijstpapierwikkels in het water gedurende 15 seconden, of tot ze zacht zijn. Leg het wikkel daarna op een droog werkoppervlak
- Verspreid ongeveer 1 theelepel wasabi puree horizontaal, net onder het midden van de wikkel. Bedek de wasabi met 2 eetlepels van de asperge/loempiavulling in een gelijkmatige horizontale helling
- Rol het rijstpapier op tot een strakke cilinder en vouw de zijkanten ongeveer halverwege in. Maak de overige rollen op de zelfde manier
- Serveer met een dipsaus van limoen met Tamiri (bio)