Popcorn is gepofte maïs van maïssoorten die speciaal voor dit doel veredeld zijn, het meest wordt Zea mays ssp. mays gebruikt. De term popcorn komt uit het Amerikaans-Engels, van to pop (ploffen) en corn (maïs). Het eten van popcorn wordt vooral geassocieerd met het bekijken van films, vooral in bioscopen maar ook thuis. Deze associatie met films is in veel landen overgenomen van de VS.
Deze variant van popcorn zullen ze daar vast niet kennen maar is wel ERRUG lekker:”Sweet and sexy”
Ingrediënten
- 1 theelepel kokosolie
- 200 gram popcorn – mais
- 2 eetlepels verse Wasabi
- 1/4 nori flakes (licht gezouten)
- kokosbloesemsiroop of kokosbloemsuiker
STAPPEN
- Verwarm de kokos olie op een lichte warmtebron – niet koken
- Voeg de mais toe en wacht op de “Magic to happen” , laat de mais poppen. Let op: doe een deksel op de pan!
- Haal, als alle mais gepopt is, de pan van de warmtebron
- Voeg de nori flakes, Wasabi en kokosbloesemolie toe
- Meng het geheel goed
- Serveer direct