Een heerlijke en verrassende snack, een bijgerecht ook al houd je niet van de geur en de smaak van Sardine, dit gerecht is toch het proberen waard. Al is het alleen al om dat de Wasabi smaak de smaak van de Sardine camoufleert. Wasabi en kaas, met name oude en gerijpte kaas gaan goed samen en een goede foodpairing is verse Wasabi met Parmezaan kaas. De Wasabi pesto bij dit gerecht kan je prima gebruiken bij andere gerechten.
Ingrediënten visballetjes (ca. 5 stuks):
- 2 1/2 el vers geraspte Wasabi
- 2 Wasabi stengels
- 300 gram verse Sardine filet
- 1 fijngehakte kleine sjalot
- 1/2 ei geklopt ( klop een heel ei en gebruik daar de helft van)
- 2 el maiszetmeel
Ingrediënten Wasabi pesto:
- 100 gram Wasabi blad
- 120 ml olijf olie
- 2 el pijnboompitten (eventueel geroosterd)
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas
- snufje zout naar smaak
Garnering : Bloedzuring
STAPPEN:
- verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- hak de Wasabi rhizoom en de Wasabi stengels fijn en blancheer deze in een pan
- verwijder de staart, de vinnen en de graat uit de filet. Doe de filet in de blender en draai er een puree van. Voeg de fijngehakte Wasabi rhizoom, Wasabi stengel, sjalot, 1/2 geklopt ei, maiszetmeel toe en meng alles goed door. Verdeel het mengsel in 5 gelijke ballen
- bak de visballetjes in de oven gedurende 30 minuten
- Ondertussen blancheer je het Wasabi blad in ruim water met zout, na blancheren afgieten en overtollig vocht uitwringen
- Meng alle ingrediënten voor de pesto in een vijzel (of de foodprocessor) en breng op smaak met een snufje zout
- Serveer een visballetje op de Wasabi pesto en garneer met een blaadje bloedzuring