Deze overheerlijke wasabi dip is luchtig. De complexe smaak van Yuzu is herkenbaar samen met de umami smaak van Wasabi. Een wereldse dip met een feestelijk tintje
Ingrediënten
- 100 ml Yuzu sap ( ongeveer 5 Yuzu vruchten, na dat je het sap hebt opgevangen de schil in de vriezer bewaren, altijd lekker voor zest in een cake of ander gerecht)
- 3 eieren, eidooiers
- 1 ei, heel
- 500 ml warme geklaarde boter
- 100 ml gepasteuriseerde room
- 20 gr verse Wasabi, geraspt
- Snufje zout
- Snufje Cayenne peper
- Scheutje limoensap
STAPPEN
- Pers de Yuzu uit en vang het sap op
- Klop het ei, de 3 eidooiers en het Yuzu sap in een rondbodemkom of sautese
- Plaats de kom over een sudderende ban-marie en klop voortdurend
- Kook naar een sabyon, blijf kloppen!
- Verwijder van de warmtebron
- Voeg geleidelijk de geklaarde boter toe
- Voeg de room en de vers geraspte Wasabi toe
- Breng op smaak met een snufje zout, snufje cayenne poeder en scheutje limoensap
- Giet in een espuma
- Voeg het gas toe en houd gekoeld tot het moment van serveren