Leon van Rijswijk

IN VERBINDING MET MENS EN NATUUR, ECHT CONTACT EN AANRAKING

Facebookpinterestlinkedininstagram
  • Home
  • Blog
  • anders dan anders massage
    • Massages
    • Massage en meer
  • Sir.Green Wasabi
    • Recepten met verse Wasabi
  • Tuinontwerp
    • Vast gelopen in het tuinontwerp
    • Tuin therapie
    • EetbareWand
      • EetbareWand in de media
  • Wie ben ik
  • Webwinkel
    • E-books
    • EetbareWand verticaal tuinieren
  • Mijn Account
  • Afrekenen
  • Winkelmand
  • Contact

Wasabi – Yuzu espuma dip

wasabi dip met Yuzu

Deze overheerlijke wasabi dip is luchtig. De complexe smaak van Yuzu is herkenbaar samen met de umami smaak van Wasabi. Een wereldse dip met een feestelijk tintje

Ingrediënten

  • 100 ml Yuzu sap ( ongeveer 5 Yuzu vruchten, na dat je het sap hebt opgevangen de schil in de vriezer bewaren, altijd lekker voor zest in een cake of ander gerecht)
  • 3 eieren, eidooiers
  • 1 ei, heel
  • 500 ml warme geklaarde boter
  • 100 ml gepasteuriseerde room
  • 20 gr verse Wasabi, geraspt
  • Snufje zout
  • Snufje Cayenne peper
  • Scheutje limoensap

STAPPEN

  1. Pers de Yuzu uit en vang het sap op
  2. Klop het ei, de 3 eidooiers en het Yuzu sap in een rondbodemkom of sautese
  3. Plaats de kom over een sudderende ban-marie en klop voortdurend
  4. Kook naar een sabyon, blijf kloppen!
  5. Verwijder van de warmtebron
  6. Voeg geleidelijk de geklaarde boter toe
  7. Voeg de room en de vers geraspte Wasabi toe
  8. Breng op smaak met een snufje zout, snufje cayenne poeder en scheutje limoensap
  9. Giet in een espuma
  10. Voeg het gas toe en houd gekoeld tot het moment van serveren
Facebookpinterestlinkedininstagram

cadeaubon

cadeaubon

Webwinkel Sir.Green

  • E-books
  • Citrus vruchten
  • Verse wasabi producten
  • Wasabi accessoires
  • EetbareWand verticaal tuinieren
  • Cadeau set en cadeau bonnen

Copyright © 2023 - Léon van Rijswijk - Alle rechten voorbehouden - Sir.Green