Deze Witte chocolade fudge met verse Wasabi en zwart zout is een hele bijzondere combinatie geworden. Chef d’Cuisine Hanneke heeft diverse gerechten gemaakt met de verse Wasabi. Verse Wasabi is niet pittig maar lekker fruitig van smaak.
Op haar reis naar Ibiza heeft Hanneke zwart zout meegenomen. Maar ja waar ga je dat lekkere zout voor gebruiken? Het leek haar wel leuk om het ergens op te gebruiken waar de kleur goed in uitkwam. En zo is deze combinatie ontstaan. Witte chocolade fudge met zwart zout erop, is het geen plaatje geworden? En ik kan je verklappen dat het ook nog eens een hemels lekkere combinatie geworden is. Voor een subtiele frisheid is nog wat rasp van de verse Yuzu toegevoegd.
Een ander onwijs lekker recept van Hanneke met verse Wasabi is het Matcha en Wasabi ijs.
Ingrediënten
- 400 gr witte chocolade
- 300 ml gecondenseerde melk
- 1 tl Yuzu rasp
- 1 el verse geraspte Wasabi
STAPPEN
- Leg bakpapier in een vierkante bakvorm van 22 cm
- Hak de witte chocoladerepen in kleine stukjes
- Verwarm in een grote pan op heel laag vuur de gecondenseerde melk en smelt hierin de witte chocoladestukjes. Roer af en toe
- Haal de pan van het vuur af en meng de Yuzu rasp en geraspte wasabi erdoor
- Giet het mengsel in de bakvorm, laat afkoelen en laat dan minimaal 2 uur opstijven in de koelkast
- Snijd de chocolade dan met een warm mes in 36 stukjes