Het maakt niet uit of het zomer of winter is. Deze heerlijke witte chocolade mousse smaakt elk jaargetijde. De verfijnde smaak met pit van de Wasabi laat zich goed combineren met de aardsheid van de cacao en de zoetigheid van de aardbei. Fris, aards en hemels lekker. Geniet!
Ingrediënten
Mousse van witte chocolade
- 375 ml room 30%
- 225 g witte chocolade, fijn gehakt
- 2 tl gelatine ( mag ook agar, Arabische gom of arrowroot zijn)
Ganache van witte chocolade en wasabi
- 115 ml room 30%
- 20 gr wasabi, vers geraspt
- 5 gr chlorella poeder
- 105 gr witte chocolade
Aardbeien puree
- 300 gr aardbeien
- 30 gr poedersuiker
- 1/4 citroen, sap
STAPPEN
- Bereid eerst de mousse met witte chocolade. Verwarm de helft van de room. Voeg de gelatine toe en roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost
- Voeg de fijn gehakte chocolade toe aan de hete room en roer tot het opgelost is. Laat staan om te koelen
- Als de massa is afgekoeld, meng voorzichtig met de overgebleven room tot een stevig mengsel
- Vul 4 dessert glaasjes en laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven
- Zet ondertussen de room voor de Ganache op een laag vuur, voeg al roerend de chocolade toe en blijf roeren totdat deze volledig is opgelost
- Voeg de Chlorella toe en roer goed door
- Haal het mengsel van het vuur en laat afkoelen
- Als het mengsel voor de Ganache is afgekoeld voeg je de vers geraspte wasabi toe
- Schep nu de Ganache op de mousse en plaats de dessert glazen terug in de koelkast voor minstens 30 minuten
- Was de aardbeien en plaats ze in een kom. Meng met het poedersuiker en citroensap tot een gladde puree, die bovenop het dessert wordt geplaatst
- Garneer met een halve aardbei in de lengte doorgesneden