Maak eens wat anders was de vraag. Daarop bedacht ik de Hartige biscuitrol met zalm en Wasabi. Anders dan anders en zo verrukkelijk dat ik hem elke week wel kan eten. Probeer het!
Je bent gewaarschuwd: het is verslavend …
Ingrediënten
- 4 eieren
- 20 g suiker
- 2 tl zout
- 200 g gerookte zalm in mooie dunne plakjes
- 50 g bloem
- 40 g maïzena
- 1 tl bakpoeder
- 200 g roomkaas
- 50 gram vers geraspte Wasabi
- 250 g volle kwark
- 4 el fijngehakte Dille
- 2 tl mosterd
- handvol broodkruim
Verder heb je nodig
- Bakplaat 40×35 cm met opstaand randje [tray]
- Bakpapier
- 2 kommen
- mixer of garde
- zeef
- schone droge theedoek
- schone vochtige theedoek
- rubberen spatel
- plasticfolie
- oven
STAPPEN
- Verwarm de oven voor op 200 graden C
- Bevochtig de bakplaat een beetje en bekleed hem vervolgens met bakpapier
- Klop in een kom de eieren, suiker en 1 theelepel zout met de mixer of garde tot het dik en crèmig is, gedurende circa 7-8 minuten
- Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder erboven, spatel door het beslag en roer er ook 2 eetlepels Dille door
- Schenk het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad
- Bak het in de voorverwarmde oven 6-8 minuten, haal uit de oven en laat afkoelen
- Leg een schone theedoek op een werkvlak, bestrooi met wat broodkruim en stort er de biscuitbodem op met het bakpapier naar boven
- Wrijf over het bakpapier met een vochtige theedoek, dit zorgt dat het papier wat makkelijker loslaat
- Verwijder nu het bakpapier
- Mix in de andere kom de roomkaas, mosterd, vers geraspte Wasabi en kwark goed door elkaar en roer er vervolgens een mespuntje zout en de rest van de dille door
- Strijk dit mengsel met een rubberen spatel gelijkmatig over de biscuit en leg daar weer de plakjes zalm bovenop
- Rol, met gebruik van de theedoek, de hele biscuitbodem op
- Verpak hem stevig in plasticfolie, lucht dicht, en leg gedurende minstens 1 uur in de koelkast.
Serveertip!
Snij in mooie plakken.
Lekker met een honing-mosterdsaus, Wasabi dip of de unieke pikante zoete pruimen – Wasabi ketchup