Deze hotdog van verse worst met wasabi is ook weer een heerlijk recept geworden met de verse wasabi van SirGreenWasabi. Je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt door meer of minder verse wasabi toe te voegen. Het is eens weer een hele andere manier om een hotdog te bereiden.
Ik heb spitskool gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een andere koolsoort gebruiken zoals bijvoorbeeld rode kool. Door de koolsalade flink te knijpen, trekken de smaken er beter in. Gebruik de verse worst die jij lekker vindt.
Door de worst te grillen in de oven, raak je al het overtollig vet van de worst kwijt.
De verse wasabi was ook heel erg lekker in deze Wasabi dip met rauwkost, probeer dat ook eens.
Ingrediënten
- 100 gr spitskool, fijngesneden
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 1 el sesamzaadjes
- 4 el rijstwijnazijn
- 1 el honing
- 1 tl Sriracha
- 1/2 tl zout
- 4 hotdog broodjes
- 4 verse worsten
- 1 bakje pittige kiemgroenten
SAUS
- 2 el mayonaise
- 2 el sour cream
- 1 tl vers geraspte Wasabi (het best te raspen op deze Wasabi rasp)
- snufje zout
STAPPEN
- Meng de spitskool met de lente-ui, rijstwijnazijn, honing, Sriracha en zout in een kom. Knijp de salade goed door elkaar en zet dan afgedekt minimaal een uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op grillstand
Snijd een inkeping in de verse worsten in de lengte, maar snijd ze NIET helemaal doormidden - Leg de verse worsten iets open met de snijkant onder op een bakplaat en schuif dit onder de grill. Grill ze aan beide kanten ongeveer 5 minuten tot de worst goudbruin en gaar is
- Maak ondertussen de saus door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen
Bak de broodjes eventueel af in de oven - Snijd de broodjes (net helemaal) doormidden. Beleg ze met de koolsalade. Leg hierop een gegrilde worst en spit of lepel de saus in de inkeping van de worst. Serveer ze met een beetje kiemgroenten erop