Ik heb de kipfilets gemarineerd in een marinade met verse Sir.Green Wasabi. Het is daardoor een smakelijk kippetje geworden. Deze slawraps met kip, wasabi en noedels is een heerlijke lichte maaltijd geworden.
Meestal bak ik de kipfilets en gaar ze daarna in de oven. Hierdoor krijg je een hele malse kipfilet.
Verse Wasabi bestel je eenvoudig online in de webwinkel.
Lees hier meer over verse Wasabi
Ingrediënten
KIP
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el rijstazijn
- 1 tl honing
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 el vers geraspte Wasabi
- 3 kipfilets
- 2 el zonnebloemolie
WRAPS
- 75 gram noodles
- 1 el sesamolie
- 1 wortel
- 1/2 komkommer
- 6 radijsjes
- 1 ijsbergsla
SAUS
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 tl vers geraspte Wasabi
- 1 snufje zout
STAPPEN
- Meng in een schaal de sojasaus, sesamolie, honing, rijstazijn, knoflook en verse Wasabi met elkaar. Wentel de kipfilets hierin en laat afgedekt minimaal een uur marineren in de koelkast
- Verwarm de over voor op 180 graden Celsius. Bak de kipfilets in een koekenpan met een scheutje olie op een hoog vuur rondom goudbruin
- leg de kipfilets in een ovenschaal en zet ze in de oven. Laat ze in ongeveer 12 – 15 minuten garen (afhankelijk van de dikte van de filets)
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet ze dan af. Spoel ze af met koud water en meng ze daarna met de sesamolie. Dit voorkomt dat ze aan elkaar gaan plakken
- Snijd met een spiraalsnijder of een dunschiller dunne slierten of plakken van de wortel en de komkommer. Snijd radijs in dunne plakjes
- Saus: meng de ingrediënten met elkaar. Je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt, voeg hiervoor meer of minder verse Wasabi toe. Breng eventueel op smaak met een snufje zout
Haal de kipfilets uit de oven en snijd ze in hele dunnen plakken - Haal voorzichtig de bladeren van de ijsbergsla, spoel ze schoon en dep ze droog. Verdeel de gekookte noedels, wortel en komkommerslierten hierin
- Leg de plakjes kip hierop en een paar plakjes radijs. Lepel er wat saus over, serveer direct en eet lekker uit het vuistje